CHP Panelinde Canan Kaftancıoğlu ve Aylin Nazlıaka  rüzgarı

CHP Hamburg Birliği’nin Alevi Vakfı salonunda düzenlediği “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Demokrasi Mücadelesi” konulu panelde 600 kişi önünde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ile Aylin Nazlıaka, mevcut iktidarın gidici olduğunu belirterek, iktidara geldiklerinde öncelikle yapılacakları sıraladılar.

HABER: Mehmet Atak/ FOTOĞRAFLAR: Ali Akdemir ( Gazetem/Liman)

Biri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Ders kitaplarında bile yer alan bir şiiri okuduğu için cezaevine girip siyasi yasaklı duruma düşen bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bir sözünden dolayı henüz kesinleşmeyen görevden alınma ve siyasi yasak getirilme durumuyla karşı karşıya kalan İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi, bazı konuşmalarından dolayı aldığı ceza nedeniyle siyasi yasaklı CHP İstanbul İl Başkanı Dr.  Canan Kaftancıoğlu..  Diğeri ise, yıllar önce Bağımsız Milletvekilliği döneminde bir kanun teklifine hayır oyu verilmesine için dikkatleri çekmek amacıyla kendisini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka.

Her ikisi de CHP içinde oldukça faal ve başarılı bir performansla görev yapan cesur yürekli seçkin isimlerden.. Bu nedenlerle de, seçimlere artık aylar kala Hulisi Işıtan Başkanlığındaki CHP Hamburg Birliği’nin Alevitische Stiftung salonunda düzenlemiş olduğu panele konuşmacı olarak katılmış olmaları bir “olay” olarak nitelendirildi.  Ve gerçekten de salonda oturacak boş yer kalmaması da, Kaftancıoğlu ile Nazlıaka’ya gösterilen ilginin bir göstergesiydi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleriinin 14 Mayıs 2023’te yapılmasının konuşulduğu şu günlerde düzenlenen Hamburg’daki panelden bir gün önce Hamburg’a ayak basan ve CHP Birliği yönetimiyle bir araya gelen  Kaftancıoğlu ve Nazlıaka, seçimlerle ilgili en taze konuları açıklama fırsatı buldular.

SALONDA GÖZE ÇARPAN İSİMLER

Moderatörlüğünü CHP Birliği yönetimden Erdoğan Bayram’ın  Zeynep Arslan‘la birlikte yaptığı “Cumhuriyetin ikinci Yüzyılında Demokrasi Mücadelesi” adlı panele çeşitli kesimlerden 600’ü aşkın kişinin iştirak etmesi ve panel süresince 3 polisin de görev yapması dikkat çekti. Siyaset, STK, İş dünyası, sanat, medya ve spor çevrelerinden şu isimler göze çarptı:

Başta CHP Hamburg Birliği’nin yöneticileri olmak üzere, Eyalet Milletvekilleri Güngör Yılmaz, Filiz Demirel, Mehmet Yıldız, Ali Şimşek, Metin Kaya ve Yusuf Uzundağ, eski İlçe Milletvekilleri Bayram İnan ve Behçet Algan, CHP Birliği eski Başkanı Erol Buldak,  Dr. Süleyman Keser, İYİ Parti temsilcileri Selçuk Han ve Yaşar Gümüştaş, Avukat Mahmut Erdem,  TGH’dan Başkan Murat Kaplan, Yrd. Önder Zeybek ve eski Bş. Yrd. Ali Kurtuldu,  TGH Eski Başkanları Hüseyin Yılmaz ve Mesut Sipahi, Cengiz Orhan (AKM Başkanı), Haak-Bir’den Başkan Seval Ünlü ve eski Başkanlardan Ali Ay ve Sait Aslan, CHP Birliği eski  Başkanı Erkan Erçin, Demokrat Çorumlular Başkanı Birol Topalak, Oya Pervin Pelit ( Yazar-Yönetmen) Mehmet Taner ( Fenerbahçe Hamburg Derneği )  Ruhi Özer(Sivaslılar Bşk.) Remzi Jasim (Kerkük Türkmen Bşk.), Lütfü Kortağ (BJK Onursal Bşk.), Dede Ali Kara, Salih Çelik AYDEF eski Başkanı) Fenerbahçe derneğinden Şenay Gemici, Meral Çelik, Şengül Kocamaz, Elmaz Yılmaz,  Lider Dayan (CHP), ilyas Baş (Ikizdere cevre dernegi) Sendikacı Murat Güneş, iş insanları Şuayip Karakuş, İrfan Gündoğan, Mustafa Gültekin, Orhan Özgür, Adil Dişli, Mehmet Geyik, Sigortacı Şeref Arslan, Aslan Ok,  Musa Özer, Abbas Bektaş, Mehmet Özlü, Asmin Tiyatrosu’ndan Nurcan Keskin, Nuhmettin Karagül, Öğretmen Ali Rıza Korkut, Cihan Yurtsever, Tiyatro İstasyon’dan  Serap ve Olgay Sadak.

BAŞKAN HULİSİ IŞITAN’DAN AÇILIŞ KONUŞMASI

Panelin düzenlenmesi konusunda moderatör Erdoğan Bayram‘ın açıklamasından sonra kürsüye davet edilen CHP Hamburg Birliği Başkanı Hulisi Işıtan, Kaftancıoğlu ile Nazlıaka‘nın Hamburg’a gelişlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Eylem Doğan başkanlığında faaliyetlerine başlayan Kadın Kolları ve Oya Pervin Pelit, Erol Buldak, Mesut Sipahi, Ali Rıza Al ve Orhan Özgür‘den oluşan 5 kişilik Danışma Kurulu teşkili ve faaliyet alanları hakkında açıklamada bulunan Işıtan, özetle şöyle dedi:

 Bu yılın Mayıs ayında yapılması beklenen Türkiye’deki seçimlerin önem ve ciddiyetinin bilinciyle, CHP Birliği olarak 90 bin Türk seçmene sahip bu şehirde teşkil ettiğimiz “Seçim Koordinasyon Merkezleri” ile heyetler halinde ilk olarak esnaf ziyaretlerine başlamış bulunuyoruz. Sırasıyla STK, Spor Kulüpleri, Eğitim ve Sanat kesimi ziyaretleri ile birlikte yaygın bir kesimle görüşmelerimizi sürdürüp, hayati öneme sahip Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerinde mutlaka sandığa gidip, hem dert ve dileklerini dinleyeceğiz, hem de  seçmen olarak vatandaşlık görevlerini getirmeleri önerisinde bulunacağız. CHP’nin bir kitle partisi olarak yeni bir heyecan ve coşku ile seçimlerden yüzünün akıyla çıkacağına inanıyoruz.”

AYLİN NAZLIAKA: “TEK HEDEFLERİ 6’LI MASAYI DAĞITMAK”

ilk konuşmacı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, sahneden inip katılımcılar önünde salondakilere hitap etti. Geçmiş yıllarda “Yılın İş Kadını, Yılın Milletvekili ve Yılın Siyasetçisi” seçilen Nazlıaka, günümüzün genel siyasi durumunu aktardıktan sonra, özetle şunları söyledi:

“Adalet ve Demokrasi Haftası’nı önemsiyoruz. T.C. hiç bu kadar yeteneksiz, basiretsiz bir yönetimle karşı karşıya kalmamıştır. Bir iktidar döneminde Merkez Bankası Başkanı , Maliye,  Milli Eğitim ve Adalet Bakanları sürekli şekilde değiştirilirse, o ülkede istikrar da beklenemez. Ülke içinde il, ilçe ve köy ziyaretlerinde bulundum. İnsanlarımız “Kurtarın bizi” diyorlar… Ülkemiz adına utanç verici olayla yaşanıyor. Yoksulluk ve açlık sıkıntısı had safhada.. “Cumhur İttifakı”‘nın tek bir projesi var, o da “Altılı Masa’yı dağıtmak!”.. Bunlar, bu seçimlerde ördükleri duvarın altında kalacaklardır ve bizler hep birlikte yeni bir Türkiye inşa etmek için hazırlıklıyız. Kısacası, “Yolcudur Abbas,  bağlasan durmaz!”

Dr. CANAN KAFTANCIOĞLU : “İSTANBUL SEÇİMLERİİNİN MİMARI KILIÇDAROĞLU’DUR!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun 2019 Mahalli Seçimlerdeki başarının 10 yıldır planladığına vurgu yapan Canan Kaftancıoğlu, 27 yıl devletin en büyük 2. bütçesini başarıyla yönetmiş olan Kılıçdaroğlu‘nun, linç edilme tehlikesini bile göze alarak geceli gündüzlü çalıştığını ve hukuksuzluklara karşı dik durduğunu ifade etti.

Akıl, Ahlak ve Adalet” düsturları etrafında toplanılması gerektiğine değinen Kaftancıoğlu, kadınlarımızın kendilerne güven duymaları tavsiyesinde bulunarak, bu sayede söz sahibi olabileceklerini ifade etti. “Düşünce farklılıkları da bir zenginliktir” diyen Kaftancıoğlu, sözü bahar aylarındaki seçimlere getirerek şu şekilde konuştu:

“Günümüzde, iktidar ile muhalefet arasındaki makas farkı, 6’lı Masa lehine gittikçe açılmaktadır. Sandıklar açıldığında bu makas farkını da hep birlikte göreceğiz. Erdoğan’dan daha mükemmel bir rakip olamaz. Korkmuyoruz..”

VE…SORULAR – CEVAPLAR

Oldukça ilgiyle takip edilen Panelin ikinci bölümünde CHP Birliği yönetiminden Zeynep Arslan‘ın organize ettiği soru-cevap faslına geçildi. Sorular yazılı olarak alınırken, Musa Keleş adlı görme engelli bir kişinin iktidara geldiğinizde engellilere yönelik neler yapmayı planlıyorsunuz diye soru sorması dikkat çekti. Yöneltilen sorular, Canan Kaftancıpoğlu ile Aylin Nazlıaka tarafından açıklıkla cevaplandırıldı. İşte o sorulardan bazıları ve cevapları:

– CHP’nin iktidar Vizyonu ne olacak?
– Hapisteki Selahattin Demirtaş için ne düşünüyorsunuz?
– İktidar olduğunuzda bugünkü iktidar mensupları yargılanacak mı?
– Bu seçimler CHP için çantada keklik mi?
– 6’lı Masa’ya HDP desteği ve Kürt Sorununa bakış?
– Tam bağımsız Türkiye mümkün mü?
– Emeklilik, Bedelli Askerlik, Sağlık Sigortası konularında ne gibi düzenleme yapılabilir
?

Yukarıdaki sorulara Canan Kaftancıoğlu ile Aylin Nazlıaka‘nın cevapları ise özetle şöyleydi:

* 2. Yüzyıldaki vizyonumuzu demokrasi ile taçlandırarak sorunları çözeceğiz.

* Kötülüğün bir sınırı yok, ama bizim yapacaklarımız halkımızın desteğiyle olacaktır.

* Bunlar o kadar korkaklar ki, sonuca ulaşamayıp, çil yavrusu gibi dağılacaklardır.

* Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP halkın partisi haline geldi.

* Selahattin Demirtaş konusundaki tavrımız bellidir. Eskiden olduğu gibi buradan da kendisine selam gönderiyoruz.

* Kürt sorunu var ama bu sanki Kürtlerden kaynaklanıyormuş gibi gösterilmeye çelışılıyor. Anadilini öğrenmeden  diğer diller de tam olarak öğrenilemez. Kürt sorununu çözüyormuş gibi başlayıp da sonra vazgeçenler var maalesef.

* İktidara geldiğimizde, ilk 24 saatten itibaren AB ile ilgili bir yol haritası belirleyeceğiz.

* Yoksulluğu yok ederek dünya ile rekabete namzet bir ülke olmayı hedefliyoruz. “Aile Destekleri Sigorta Kurumu” projemiz  devreye sokulduğunda, ülkemize önemli bir hizmet sunmuş olacağız.

* Bazı şartlar gerçekleştiği taktirde tam bağımsız bir ülke durumuna gelebiliriz.

* Eğitim hizmetlerini her köye kadar yaymak hedefimizdir.

* Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girebilmesinin yolu, yapılması pek de zor olmayan bazı reformlardan geçer.

Panel sona erdikten sonra, İkizdere Çevre Derneği Almanya temsilcisi İlyas Baş, Asuman Fazlıoğlu‘nun kaleme aldığı doğa dostu “Eskenci Destanı” adlı kitabı Panel’in konuşmacıları Canan Kaftancıoğlu ve Aylin Nazlıaka’ya çevre sorununa dikkat cekmek icin hediye etti. Ayrıca Kaftancıoğlu ve Nazlıaka birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Hamburg Birliğine, yeni üye olan genç partililere üyelik rozeti taktılar.

Kapanıştan sonra bol bol hatıra fotoğrafları çekilirken, CHP Hamburg Birliği de seçim ortamıyla birlikte yeni yeni etkinlikler düzenlenmesi için kolların sıvandığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir