ÇOK DENKLEMLİ BİR BJK – FB DERBİSİ

Beşiktaş’ın lider olarak girdiği Süper Lig’in 31. haftasında Pazar günü oynanacak BJK – Fenerbahçe derbisinin heyecanı  futbol dünyasını sararken, bir yandan da çıkacak sonuca göre ince hesaplar yapılmaya başlandı. Hamburg’daki Taraftar Dernekleri camiasının temsilcileri ile futbol yorumcuları ve bazı medya mensupları da bu kritik derbi maç hakkında tahminde bulundular.

Haber: Mehmet ATAK ( gazetem.eu) 

Pazar günü Beşiktaş’ın sahasında oynanacak bu önemli derbi karşılaşmasından çıkacak sonuç, aşağıdaki puan tabelasında da görüleceği gibi, bir maç eksiğine rağmen Lider olan yalnızca Beşiktaş’la Fenerbahçe’yi değil, 4 takımın iştirak edeceği Avrupa Kupaları’na katılmayı hedefleyen Galatasaray’la Trabzonspor’u da yakından ilgilendiriyor.  Öyle ki, siyah beyazlı takımın galibiyeti halinde liderlikle birlikte şampiyonluk yolu da açılacakken, 3 puana hasret kalan sarı lacivertlilerin galibiyeti ise, lige yeni bir heyecan getirecek.   

1Beşiktaş63
2Galatasaray61
3Fenerbahçe58
4Trabzonspor52
   

 İŞTE HAMBURG’DAN  DERBİ TAHMİNLERİ VE YORUMLAR

ERTAŞ AKÇELİK (Beşiktaşlılar Birliği Başkanı) : Hocamız Sergen Yalçın nezaretinde haftalardır emin adımlarla ilerleyip liderliği bırakmayan takımımız BJK, bana göre, Türkiye Kupası’nda finale kalmanın da coşkusuyla  bu kritik maçtan 3-1’lik bir galibiyetle ayrılıp, yerini pekiştirecektir.

FENERBAHÇE DEPLASMANI SEVER

MUSTAFA ÇÖMLEK ( Fenerbahçeliler Derneği Başkanı) : Bu sezon kendi sahamız Kadıköy’de bile sanki deplasmanda oynuyormuşcasına bir sürü puanlar kaybeden takımımız Fenerbahçe, şimdi gerçek deplasman derbisinde liderin karşısında esan puan mücadelesini verecek. Sonucu kestirmek zor tabii ki..

LÜTFÜ KORTAĞ ( Beşiktaşlılar Birliği Onursal Başkanı) : Pandemi ortamındaki seyircisiz maçlara rağmen çok güzel derecede galibiyetler serisi yakalayan Beşiktaş’ın, Fenerbahçe derbisini de kazanmasını canı gönülden arzuluyoruz. Fener yenilirse işi hayli zorlaşır. Fakat derbilerin favorisi yoktur. 

AYŞE DREBİNG (Fenerbahçeliler Kadınlar Kolu / Hamburg Manşet) :  Futbolda öteden beri “Top yuvarlaktır” diye yaygın  bir laf vardır, ama ben, Beşiktaş’ın formda olmasına rağmen Fenerbahçe’nin 1-0 galip geleceğine inanıyorum.

BİRBİRLERİNİ ÜZMESİNLER 

ÖNDER ZEYBEK ( Galatasaray Derneği Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü): Ezeli rakiplerimiz BJK ile FB’nin bu derbi karşılaşmasında puan açısından birbirlerini üzmemelerini temenni ediyorum.

RUHİ ÖZER (Sivaspor Taraftar Derneği Başkanı ve BJK’li) : Kadro zenginliğine rağmen bu sezon Fenerbahçe’de bir istikrarsızlık var. Bu nedenle oturmuş bir takım hüviyetindeki Beşiktaş’ın bu maçı alacağını düşünüyorum. 

İLHAN YILMAZ (Trabzonlular Derneği Başkanı) : Takımların son form durumuna göre Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi yeneceği düşünülse de, “Derbi maçlarının favorisi yoktur” sözünün doğruluğunu da unutmamak gerekir. Takımımız Trabzonspor ise, bu sezon  yedek oyuncu sıkıntısı  yüzünden  arzuladığı puanlara ulaşamamış durumda.

FAVORİ BJK AMA FB YENERSE SÜRPRİZ SAYILMAZ 

HAKAN ORTATEPE ( Futbol Yorumcusu / Gazetem.Eu) : Sonuç olarak hem 2 ezeli rakip BJK ve FB,  hem de GS ve bir nebze de Trabzonspor’u ilgilendirecek Pazar günkü derbide Beşiktaş favori gösteriliyor olsa da, Fenerbahçe’nin muhtemel bir galibiyeti de sürpriz sayılmaz. 

HURŞİT KÖSE ( Futbol Hakemi / Futbol Express) : Fenerbahçe taraftarıyım ama Beşikta’ın bu kritik maçta sahadan 2-1 galip ayrılacağını tahmin ediyorum. Fener pek ümit vermiyor; Beşiktaş tamgaz gidiyor. Hakem oğlum Tuncay ise FB’nin 3-1 galip geleceği görüşünde. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir