Covid 19 Salgını Gölgesinde Karne Dağıtımı

 2020/2021 Eğitim ve Öğretim yılı 1. dönem karne dağıtımı olağan üstü bir şekilde gerçekleşti. Karne dağıtımı sırasında sosyal mesafe kuralının zedeleneceği düşünüldüğünden bu dönem basılı karneler öğrencilerimize posta yolu ile ulaştırıldı. Notlarını görünce sevinen öğrencilerimizle mutlu olup, notlarından dolayı üzülen öğrencilerimizi teselli etme olanağı maalesef bulamadık. 

 Öğrencilerimizin bir kısmı ödevlerini eksiksiz tamlayarak emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu aileleri ile paylaşırken, bazıları da bu dönemde başarısız olduklarını düşünerek burukluk yaşayabiliyor. Çocukların karnesi nasıl olursa olsun bu konuda ailelere önemli görevler düşüyor. Karne değerlendirilmesinde en önemli konu ‘İkinci dönem nasıl verimli olabilirim/ olabilirsin?’ olmalıdır. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış, gösterebildiğin tüm gayreti göster’ şeklinde bir yaklaşım doğru olacaktır. Çocuğunuzu sevdiğiniz ve onun yanında olduğunuz mesajını veren ifadeleri her fırsatta kullanmalısınız. 

Karne notları, bu dönem okulların yüz yüze eğitim verdiği süreçte yapılan yazılı sınav notlarının yanı sıra, öğrencinin uzaktan eğitime katılımı, ödevlerini hazırlaması, geri dönüş bildirimi göz önünde bulundurularak verilmiştir. 

9. sınıf öğrencilerinin bitirme sınavları (ESA) kaldırılmış, öğrenciler birinci ve ikinci dönem notlarıyla bir üst sınıfa geçme hakkı kazanmışlardır. 

10. sınıf öğrencileri ortaokul sınavlarına (MSA) salgın dolayısı ile altı yerine üç dersten girecekler. Örneğin Almanca ve Matematikten yazılı, İngilizceden sözlü sınavı seçebilecekler. Hangi derste hangi sınavı vereceklerine öğretmenlerin tavsiyeleri ile birlikte karar verebile-cekler. Karne notu % 80 i uzaktan eğitime katılım ve gösterilen performanstan % 20 si girilen  performanstan % 20 si girilen  sınavlardan alınan notlardan oluşacaktır. 

Çocuklarınıza salgın sürecinde uzaktan eğitime katılmanın ne kadar önemli olduğunu anlatın ve buna en iyi şekilde katılmalarını sağlayınız. 

‘Lise bitirme sınavları yönetmenliği’ üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Bu konu ile ilgili çıkan bilgileri Öğretmenler Derneği (TÖDer) olarak sizlere zamanında aktaracağız. 

Öğretmenlerimiz salgın sürecinde büyük bir azim ve özveri ile öğrencilerimizi desteklediler, bireysel teşvik uyguladılar, okulların tüm destek olanaklarından yararlanmalarını sağladılar. İkinci dönemde de tüm öğretmenlerimize sağlık ve başarılar diliyorum. 

Uzaktan eğitimde velilerimiz de günlük olağan işlerinin yanı sıra, çocuklarının sağlıklı bir or-tamda öğrenimlerini sürdürebilmeleri için büyük gayret gösterdiler, tüm imkânlarını seferber ettiler. Okullarda gerçekleştirilen bu faaliyetlerin ikinci dönemde de hem etkili hem de ve-rimli olabilmesi ancak öğrenci, öğretmen ve velilerimizin eğitim öğretim yılı boyunca iş birliği içerisinde olmasıyla sağlanabilir. 

Karne konusunda sorularınız ve sorunlarınız varsa Hamburg Türk Öğretmenler Derneğinden bilgi ve destek alabilirsiniz. 

Gelecek eğitim ve öğretim yılında da tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim. 

Hamburg TöDer Başkanı 

Bilge Yörenç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir