Cumartesi günü Hamburg’da kısmi serbestlik başlıyor

Hamburg eyaletinde 22 Mayıs Cumartesi gününden itibaren pek çok konuda başlayacak olan kısmi korona serbestliği hakkında SPD Milletvekili Barış Öneş’ten bir açıklama yapıldı.

Barış Öneş’in açıklaması aynen şöyle: 

Değerli Vatandaşlarımız,  

Hamburg eyaletinin almış olduğu önlemler ve siz değerli vatandaşlarımızın kurallara büyük özveri ve sorumluluk duygusuyla uymuş olmanız sayesinde Hamburg’da nihayet insidans değeri 50’nin altına düşmüş durumda. 18 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla insidans değerinin 43,5 olarak açıklandığı kentimizde aynı gün senato tarafından alınan yeni kararları sizlerle Türkçe dilinde paylaşmak istedik. Bu başarı hepimizin başarısıdır, sizlere bu desteklerinizden dolayı teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyoruz.  

Sevgilerimle 

Barış Öneş 

Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili  

Hamburg‘da 22 Mayıs’tan itibaren yeni uygulamalar yürürlüğe giriyor

Hamburg Senatosu, eyalette vaka sayısının azalması, insidans değerinin düşerek stabil hale gelmesi nedeniyle 18 Mayıs 2021 tarihinde yaptığı toplantıda, 22 Mayıs itibarıyla Hamburg’da yürürlüğe girecek olan Koronavirüs pandemisiyle mücadele önlem ve gevşemelerle ilgili alınan kararları açıkladı. 12 Mayıs’ta yürürlüğe giren ilk gevşeme adımlarının ardından 22 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan ikinci adım gevşemeler şu şekilde olacak:  

  • İki ayrı haneden 5 kişiye kadar kişi bir araya gelebilecek. 14 yaş altı çocuklar bu sayıya dahil değil. 
  • Perakende ticaret, yani mağazalar dijital iletişim takibi ve satış alanına bağlı ziyaretçi sayısı dikkate alınarak açılabilecek. 7 gün boyunca insidans değerinin 50’nin altında kaldığı sürece günlük hızlı teste gerek yok. 
  • Açık havada restoran, kafe servisi, dijital iletişim takibi ve iki ayrı haneden en fazla 5 kişinin bir masada oturması kaydıyla açılacak. Bunun için hızlı korona testine gerek yok. 
  • 7 günlük insidans değeri 50’nin altında kaldığı sürece müzeler, anıt yerleri veya sergiler hızlı test yaptırmadan ziyaret edilebilecek.  
  • Grup halinde açık alanda veya spor salonlarında temassız spor, azami 10 kişinin katılımıyla yapılabilecek. 
  • Açık havada azami 20 çocuk bir arada spor yapabilecek. 
  • Havuzlar dijital iletişim takibi ve günlük hızlı korona testi ile açılabilecek. Yüzme salonlarında çocuklar için yüzme kursları da verilebilecek.  
  • Çocuk doğum günleri evlerde 14 yaş altı azami 10 çocuğun katılımıyla kutlanabilecek.  
  • Kuaför, ayak bakımı yapan salonlarda olduğu gibi tüm diğer yakın temas gerektiren hizmetler dijital iletişim takibi ve günlük hızlı korona testi ile alınabilecek. Çalışanların test yaptırması zorunluluğu da devam edecek.  
  • Gençler ve çocuklar için müzik okulları gibi, okul harici eğitim yerleri test, hijyen, mesafe kurallarına uyma kaydıyla açılabilecek. Grup çalışmalarına da izin veriliyor.  
  • Pratik sürücü eğitimleri test olması kaydıyla yapılabilecek.  
  • Özel araç, park ve yeşil alanlarda maske zorunluluğu kalkıyor. Sadece 1,5 metrelik fiziki mesafenin korunamadığı yerlerde veya istisnai durumlarda maske zorunluluğu devam edecek. Kalabalık sokak ve caddelerdeki maske zorunluluğu devam edecek.  
  • Açık havada etkinlikler hijyen, dijital iletişim takibi, test, kişi sayısı, randevu ve sabit oturma-ayakta durma yerlerinin olması kurallarına bağlı olarak azami 250 kişinin katılımıyla gerçekleştirilebilecek. Ama bu durum, özel kutlamalar için geçerli değil.  
  • İbadethanelerde, daha önce uygulanan, 10 kişiden fazla katılım olması durumunda bildirilmesi zorunluluğu kaldırılıyor.  
  • Tiyatro, konser gibi etkinliklerin 28 Mayıs’tan itibaren hijyen, fiziki mesafe, dijital iletişim takibi, maske (oturulsa bile) zorunluluğu gibi önlemler eşliğinde yapılabilmesi öngörülüyor.  

22 Mayıs’tan 10 -14 gün sonra, Haziran ayı başlarından itibaren korona vakaları, aşılanan insanların sayısı ve insidans değerine bağlı olarak üçüncü adım için yeni görüşmeler gerçekleştirilerek yeni uygulamalar hakkında kararlar alınacak.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir