GAZETEM

Cumartesi günü Hamburg’da kısmi serbestlik başlıyor

Hamburg eyaletinde 22 Mayıs Cumartesi gününden itibaren pek çok konuda başlayacak olan kısmi korona serbestliği hakkında SPD Milletvekili Barış Öneş’ten bir açıklama yapıldı.

Barış Öneş’in açıklaması aynen şöyle: 

Değerli Vatandaşlarımız,  

Hamburg eyaletinin almış olduğu önlemler ve siz değerli vatandaşlarımızın kurallara büyük özveri ve sorumluluk duygusuyla uymuş olmanız sayesinde Hamburg’da nihayet insidans değeri 50’nin altına düşmüş durumda. 18 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla insidans değerinin 43,5 olarak açıklandığı kentimizde aynı gün senato tarafından alınan yeni kararları sizlerle Türkçe dilinde paylaşmak istedik. Bu başarı hepimizin başarısıdır, sizlere bu desteklerinizden dolayı teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyoruz.  

Sevgilerimle 

Barış Öneş 

Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili  

Hamburg‘da 22 Mayıs’tan itibaren yeni uygulamalar yürürlüğe giriyor

Hamburg Senatosu, eyalette vaka sayısının azalması, insidans değerinin düşerek stabil hale gelmesi nedeniyle 18 Mayıs 2021 tarihinde yaptığı toplantıda, 22 Mayıs itibarıyla Hamburg’da yürürlüğe girecek olan Koronavirüs pandemisiyle mücadele önlem ve gevşemelerle ilgili alınan kararları açıkladı. 12 Mayıs’ta yürürlüğe giren ilk gevşeme adımlarının ardından 22 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan ikinci adım gevşemeler şu şekilde olacak:  

22 Mayıs’tan 10 -14 gün sonra, Haziran ayı başlarından itibaren korona vakaları, aşılanan insanların sayısı ve insidans değerine bağlı olarak üçüncü adım için yeni görüşmeler gerçekleştirilerek yeni uygulamalar hakkında kararlar alınacak.  

Exit mobile version