Cumhurbaşkanı Erdoğan pahalığın sorumlusunu buldu: ESNAF

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş gıda fiyatları ve zamlardan esnafı sorumlu tuttu, “Eğer bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından yaptığı açıklamalarda yüksek gıda fiyatlarından esnafı sorumlu tuttu, cezayla tehdit etti. “Esnaflarımızın gerek sebzede meyvede, bakliyatta da çok ciddi fiyat farklarının olduğunu görüyoruz. Bunun için de Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışmanın içerisinde” diyen Erdoğan, “Buradan esnaflara sesleniyorum eğer siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza zulüm etmeyin” ifadelerini kullandı.

Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nden çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FATURAYI ESNAFA KESTİ: VATANDAŞIMIZA ZULÜM ETMEYİN

Erdoğan, son dönemde gündemde olan yüksek gıda fiyatlarına ilişkin de, “Esnaflarımızın gerek sebzede meyvede, bakliyatta da çok ciddi fiyat farklarının olduğunu görüyoruz. Bunun için de Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışmanın içerisinde. Önümüzdeki bir ay içinde bu işi çok daha kontrollü bir şekilde yöneteceğiz. Vatandaşın bu konuda ezilmesine tahammül edemeyiz. Bu tabii beyaz-kırmızı ette aynı şekilde bu süreci takipte tutuyoruz. Buradan esnaflara sesleniyorum eğer siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza zulüm etmeyin” açıklamasında bulundu.

Kaynak : EVRENSEL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir