Cüneyt Çakır Suudi Arabistan ile Anlaştı

Eski FIFA kokartlı hakem Deniz Ateş Bitnel, Türkiye’nin en önemli hakemlerinden biri olan Cüneyt Çakır’ın, Suudi Arabistan’dan teklif aldığını ve bu teklifi kabul ettiğini söyledi.

Eski FIFA kokartlı hakem Deniz Ateş Bitnel, Türkiye’nin en önemli hakemlerinden biri olan Cüneyt Çakır’ın, Suudi Arabistan’dan teklif aldığını ve bu teklifi kabul ettiğini söyledi. Bitnel, Çakır’ın gelecek sezon Süper Lig’de maç yönetmeyeceğini açıkladı.

“Türkiye’de maç yönetmesine müsaade edilmeyecek”

TV 100’de yorumculuk yapan Deniz Ateş Bitnel, “Cüneyt Çakır’ın Türkiye’de hakemlik yapmasına belki de müsaade edilmeyecek önümüzdeki sezon. Ama Dünya Kupası bekleniyor. Cüneyt Çakır’ın da karşı bir hamlesi var. Cüneyt Çakır Suudi Arabistan Futbol Federasyonu ile görüşmelerini devam ettiriyor. Anlaşma sağlandı.” şeklinde konuştu.

Çakır’ın yardımcıları kimler olacak?

Sözlerine devam eden Bitnel, Çakır’ın yardımcılıklarını kimlerin üstleneceğini de açıkladı. “Yardımcılarından bir tanesi Bahattin Duran olacak ve kesin. Ama Tarık Ongun olmayacak. Yerine Alparslan Dedeş olacak.” ifadelerini kullandı.

Cüneyt Çakır Türkiye’de ne kadar kazanıyor?

Cüneyt Çakır bu sezon Süper Lig’de 16, Şampiyonlar Ligi’nde 2, Avrupa Ligi’nde 2, Şampiyonlar Ligi Elemeleri’nde 2 ve UAE Pro Lig’de 1 karşılaşma yönetti. Hakemler, TFF ile yapılan anlaşma sonucu aylık olarak maaş alıyor. Spor Toto Süper Lig’de 16 maç yöneten Cüneyt Çakır’ın aylık kazancının ise yaklaşık 27.500 ile 36.000 TL arasında olduğu kaydedildi.

Bir maçta 12 bin dolar kazandı

22 Ekim 2021 tarihinde Suudi Arabistan Körfez Ligi’nde Al Ahly ile Al Jazira arasında oynanan ve Al Ahly’nin 2-1 kazandığı mücadelede Cüneyt Çakır karşılaşmanın hakemi olmuştu. Çakır’ın yardımcılığını ise Bahattin Duran ile Tarık Ongun üstlenmişti. Müsabakanın VAR hakemliğini ise Mete Kalkavan yapmıştı. Cüneyt Çakır’ın yalnızca bu müsabakadan kazandığı paranın 12 bin dolar olduğu kaydedildi. Yardımcıları ise bu rakamın yarısı olan 6 bin dolar kazandı.

Arabistan’da kaç para maaş alacak?

Deniz Ateş Bitel’in Suudi Arabistan ile anlaşma sağladığını söylediği Cüneyt Çakır, Arap ülkesinin Futbol Federasyonu ile sözleşme imzalaması durumunda astronomik bir maaş alacağı iddia edildi. Çakır’ın Suudi Arabistan’dan 1 sezon için 500 bin dolar kazanacağı konuşuluyor.

Kaynak : www.ajansspor.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir