DENİZ ÇELİK, PARLAMENTO BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

23 Şubat’ta yapılan Hamburg Eyalet Parlamentosu seçimlerinde SOL Parti’den ikinci defa meclise giren Deniz Çelik, Coronavirüs tedbirleri sebebiyle 123 milletvekilinden 68’inin katıldığı oturumda Meclis Başkanvekili seçildi. SPD’li eski Meclis Başkanı Carola Veit ise tekrar bu göreve getirildi

Haber: Mehmet ATAK

Bu yılın 23 Şubat’ında yapılan seçimlerde Hamburg Eyalet Parlamentosu’na tekrar Sol Parti Milletvekili olarak girmiş olan Deniz Çelik, sıkı Coronavirüs önlemleri altında ancak 68 milletvekilinin iştirakiyle gerçekleşen 1 Nisan’daki oturumda Meclis Başkan Vekili oldu. SPD’li milletvekili Carola Veit de tekrar Parlamento Başkanı seçildi. Başkan Yardımcılığı için aday olan AfD’li milletvekili yeterli oyu alamazken, CDU adayı Andre Tripoll de diğer Başkanvekilliğine getirildi. Meclisin gelecek oturumda ise, diğer 2 koltuk için SPD ve Yeşillerin adayları oylanacak.  

BAŞKAN YARDIMCILIKLARI 6’DAN 4’E İNDİRİLDİ

Yabancı karşıtı AfD’nin şiddetle karşı çıkmasına rağmen, daha önce 6 olan Parlamento Başkan Yardımcısı sayısının 4’e düşürülmesi  karşısında, Afd grubunun bu kararı protesto ettiği ve demokratik bir uygulama olmadığını dile getirdiği ve skandal bir karar olarak nitelediği belirtildi. SOL Parti’nin Parlamento Başkan Vekili adayı olarak belirlediği Deniz Çelik için SPD ve Yeşiller parti grubuyla yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanması üzerine, Meclis oturumundaki oylama da bu yönde gelişti ve Deniz Çelik bu önemli göreve böylece seçilmiş oldu. Deniz Çelik, SOL Parti’de ayrıca Sağlık ve İçişleri Sözcüsü olarak görev yapıyor.

MUTLUYUM, GURURLUYUM

Yaklaşık 10 yıl önce Yeşiller Partisi Milletvekili Nebahat Güçlü’nün de Meclis Başkan Vekili seçilmesinden sonra, bu defa Parlamentodaki 15 Türkiye kökenli milletvekili arasından bu göreve getirilen Deniz Çelik, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
 
“Hamburg gibi önemli bir eyalette göçmenlerin temsilcisi olarak böyle önemli bir göreve seçilmiş olmamdan dolayı başta  partim olmak üzere, bana güven duyan diğer partilere ve tabii ki beni parlamentoya değerli oylarıyla gönderen seçmenlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu göreve seçilmiş olmaktan dolayı büyük sevinç ve onur duydum.  Oldukça önem ve sorumluluk taşıyan bu görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağım.”

DENİZ ÇELİK’İN ÖZGEÇMİŞİ

Evli. Anadili Türkçe haricinde Almanca ve İngilizce biliyor.
3 Kasım 1978 yılında Hamburg kentinde doğdu. 
1985 – 1989 Kayseri’de ilkokula gitti
1989 – Almanya´ya geri döndü
1999 – Abitur Emil-Krause Gymnasium 
2010 – Hamburg Üniversitesi Siyaset Bilimi Mezunu. (Diplom Politikwissenschaftler)
Üniversite sonrası Halkla İlişkiler alanında çalıştı 
Verdi Sendikası üyesi 2008 yılında  Hamburg Sol Parti üyesi oldu
2011 – 2014 Sol Parti Hamburg-Nord yönetim  K. Üyesi
2014 – 2015 Hamburg Nord Belediye Encümeni
2014 – 2020 DIDF Hamburg üyesi
2015 – 2020 Sol Parti Eyalet Milletvekili Sağlık ve Sendika Sözcüsü
2020 – Sol Parti Milletvekili Sağlık ve İçişleri Sözcüsü 2020 – Eyalet Parlamentosu Başkan Yardımcısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir