Derbide gülen taraf yok! 1-1

Süper Lig’de 36. hafta dev bir derbiye ev sahipliği yaptı, karşılaşmada her türlü aksiyon yaşandı… Vodafone Park’taki mücadelede yüksek gerilim, tempolu oyun ve goller vardı ancak kazanan çıkmadı! Michy Batshuayi penaltı kaçırdı, Fenerbahçe’de Filip Novak’ın golüne, Beşiktaş’ta Rachid Ghezzal karşılık verdi, derbi 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Fenerbahçe, Devler Ligi yolundaki avantajını kaybetti, Kartal ise Avrupa şansını mucizelere bıraktı.

Süper Lig ‘in 36. haftası müthiş bir derbiye sahne oldu. Futbol adına her şeyin sahada olduğu karşılaşmada Valerien Ismael yönetiminde Avrupa potasında kalma mücadelesi veren Beşiktaş , İsmail Kartal’la Şampiyonlar Ligi yolunda büyük avantaj yakalayan Fenerbahçe ’yi konuk etti. https://6979b213e2023135e3091394eb510dee.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

1 dakikada değişti!

Dev maç adeta gerilim ve golle başladı. 2’de İrfan Can tribünden gelen maddeyle yerde kaldı. 4’te Larin golü önledi, 6’da Novak bu kez affetmedi, Fenerbahçe‘yi, Dolmabahçe’de 1-0 öne geçirdi. Hemen 1 dakika sonra golü atan Novak bu kez penaltı yaptırdı! Topun başına geçen Michy Batshuayi 8’de penaltıyı direğe nişanladı. 29’da Novak, Kenan Karaman’a yaptığı müdahaleyle bir kez daha penaltıya sebebiyet verdi. 31’de bu kez Rachid Ghezzal sahneye çıktı ve golünü attı: 1-1.

Direkler izin vermedi

İkinci yarıya Beşiktaş hızlı başladı. 47’de Larin, karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Altay’ı geçemedi, 50’de ise Kanadalı kafa vuruşunda direğe takıldı! Bu dakikanın ardından Beşiktaş ağırlıklı karşılıklı ataklar olsa da derbiden başka gol sesi çıkmadı. 

Avrupa şansları…

Bu sonuçla Kara Kartal puanını 55 yaptı ve Avrupa şansını bitime iki hafta kala zora soktu. Fenerbahçe de 69 puana yükseldi ancak kaybettiği 2 puanla o önemli avantajını kaybetti. Ancak Sarı-Lacivertliler yine ikinci sıradaki yerini korudu.

Kaynak:Fanatik

https://www.fanatik.com.tr/ozet-besiktas-fenerbahce-mac-sonucu-1-1-2281075

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir