DEUTSCHE BANK, ŞUBELERİNİN % 20’SİNİ KAPATIYOR

Deutsche Bank, koronavirüs salgını sırasında ‘masraflardan tasarruf etmek’ ve ‘müşterilerin değişen alışkanlıklarından yararlanmak’ amacıyla Almanya’daki şubelerinin yüzde 20’sini kapatma kararı aldı.

Deutsche Bank’ın koronavirüs salgınının ortaya çıkardığı yeni şartlarla birlikte, Almanya’daki 100 şubesini kapatmayı planladığı öğrenildi.

Reuters’ten Patricia Uhlig’in haberine göre bankanın bir yöneticisi, koronavirüs salgını sırasında Almanya’daki her beş şubeden birini kapatmayı planlandığını açıkladı.

Deutsche Bank’ın üst düzey yöneticilerinden Philipp Gossow, Reuters’e verdiği demeçte, şu anda yaklaşık 500 şubeden yaklaşık 400 şubeye düşüşün öncelikle kentlerde ve “olabildiğince çabuk” gerçekleşeceğini söyledi. Demeç, Deutsche Bank’ın yıllar süren kayıpların ardından 2019’da başlayan küresel operasyonlarını kapsamlı bir şekilde elden geçirmesiyle geldi.

COMMERZBANK DA ŞUBE KAPATMIŞTI

Alman bankaları, müşterilerin dijital bankacılıkta daha rahat olduğu Hollanda veya İngiltere’dekilere kıyasla geleneksel olarak daha çok şube üzerinden işlem yapıyor. Avrupa’daki bankalar, koronavirüs krizinin ardından şube stratejilerini yeniden düşünüyor. Deutsche Bank’ın rakibi Commerzbank kısa süre önce bin şubesinden 200’ünü kapatmayı seçti ve yüzlercesini daha kapatmayı düşünüyor.

ONLINE BANKACILIĞA YATIRIM 

Gossow, “Koronavirüs, danışmanlık hizmetlerine ve şube faaliyetlerine yönelik talepleri değiştirdi. Daha önce çevrimiçi bankacılığa pek aşina olmayan müşteriler bile artık evlerinden bilgisayarlarında veya tabletlerinde birçok basit bankacılık işlemini yapıyor” dedi.

Gossow, telefon veya görüntülü sohbet yoluyla daha karmaşık danışmanlık hizmetlerinin giderek daha fazla yer aldığını ve bankanın bu hizmetleri oluşturmak için açıklanmayan bir miktar yatırım yapacağını söyledi. Salı günü Frankfurt’ta düzenlenen bir konferansta ve personele yaptığı bir notta değişikliklerin ayrıntılarını açıkladı ve burada değişikliklerin bazıları için zor olacağını kabul etti. Ancak hareketin çalışanlardan güçlü bir direnişle karşılaşması beklenmiyor. Verdi işçi sendikası yaptığı açıklamada, Deutsche Bank’ın şube ağını gözden geçirmesinin “genellikle doğru” olduğunu söyledi.

Bankacılık Uzmanı Jan Duscheck

Gözlemciler, Deutsche Bank‘ın bu yeni adımlarının çalışanlar tarafından büyük bir direnişle karşılanmasını beklemiyor. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Birleşik Hizmetliler Sendikası‘nın (Ver.di) bankacılık uzmanı Jan Duscheck, “Deutsche Bank‘ın şubeler ağını gözden geçirmesini ve geliştirmesini esas olarak doğru buluyoruz. Ancak bu sadece bir ‘maliyet düşürme önlemi’ olarak düşünülmemelidir“ dedi. 

Yeniden yapılanma çalışmalarının banka müşterileriyle ilişkilerin uzun vadede daha da güçlendirilmesini ve yeni müşterilerin kazanılmasını da hedeflemesi gerektiğini vurgulayan Sendika Sözcüsü, ayrıca çalışanların işini kaybetme endişelerine de dikkat çekti. “Bu endişeler göz önünde tutulmalıdır. Banka çalışanları işten çıkarılmaya karşı daha önce imzalanmış olan toplu sözleşmelerle koruma altındadır, ayrıca başka şubelere atanma konusunda da makul kriterler söz konusudur“ diyen Duscheck, banka yöneticilerine bu kurallara uyma uyarısında bulundu.

Kaynak : www.birgun.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir