DOĞUM GÜNÜ’NDE KARAKOLLUK OLDU

Hamburg’un Neustadt semtinde ailesiyle birlikte yaşayan Real Schule öğrencisi Kadir Holdur, babasının doğum günü hediyesi olan E-Roller sürerken, yolunu kesen polislerin gazlı, coplu saldırısı sonucu karakola götürüldü.

Alman gazetelerine de yansıyan videolu haber hakkında telefonda görüştüğümüz 15 yaşındaki Kadir’in babası Adanalı Baki Holdur, heyecandan konuşma zorluğu çeken oğlunun ağzından şunları söyledi: 

“Oğluma doğum günü hediyesi olarak bir E-Roller çeki verdim ve o da mahallemizdeki  e-Roller bisikletlerinden birine binerek tur atmağa çıkmış. Aniden yolunu kesen ve daha sonra gelenlerle birlikte 8 kişi oldukları görülen polisler, Kadir’in yaya yolunda sürüm yaptığını belirterek, kimlik tesbiti yapmak istemişler. Hakkında işlem yapılacağını tahmin edip kimlik göstermemekte direnen ğlumun itirazı karşısında biber gazı ve cop ile kendisini etkisiz hale getirip, yüzükoyun yere yatırmışlar.  Çağrılan Peterwagen ile kendisi karakola götürülmüş. İfadesi alınıp bir odada bekletilen Kadir’i, götürülüşünden 2 saat kadar sonra bizzat karakola giderek teslim alıp eve getirdim.”

2 DOKTORA GİDİLDİ 

Hiç beklemediği bir anda, herkesin gözü önünde polislerin sert müdahalesiyle doğum günü zehir olan genç Kadir, ev doktoru doktoruna giderek sağlık muayenesinden geçti.

Babası Baki Holdur, “Oğlumun ruhi durumunda dengesizlik meydana geldiği için, okulda derslerinin aksamaması amacıyla kendisini ayrıca bir Psikyatrist’e de götürdük” dedi. Doktor raporları daha sonra açıklanacak.

Kadir Holdur

GAZETEM’İN YORUMU:

Olayın başlangıcı ve gelişmelerini tamamen baba Baki Holdur’un ifadeleri doğrultusunda okuyucularımıza aktardık. Olay yerinde sürekli sesi duyulan muhtemelen bir Alman kadının dakikalar boyunca çırpınışları ve ayakta iken ve yere yatırıldıktan sonra  Türk genci Kadir’in anlaşılamayan konuşmaları ve iniltileri gerçekten de oldukça acıklı bir manzarayı aksettiriyor.

Hamburg’da yabancıların uğrak yeri olan Hauptbahnof-Steindamm ve Hansaplatz üçgeninde görev yapan polislerin bir olay karşısındaki davranışlarının Yabancı ve Almanlara karşı bir “Çifte standart” uygulamasına dönüştüğü sıkça dillendiriliyor. Kadir Holdur olayının içyüzünü elinde kesici bir alet olup olmadığını polisin cephesinden bilmiyoruz ama durum ne olursa olsun, bu şekilde orantısız güç kullanılmasını asla uygun bulmuyoruz.  

Haber : Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir