DÜNYA KUPASI ARJANTİN’E, “ALTIN TOP” MESSİ’YE!

Hırvatistan’ın 3. Fas’ın da 4. olduğu Katar’daki Dünya Kupası’nda en çok sevinen taraf Messi’li Arjantin oldu.

Kupa Arjantin’e gitti. Messi de muradına erdi. Sadece Dünya Kupası eksikti ve onu da onur koleksiyonuna kattı Messi. Tüm rekorları alt üst edip, ALTIN TOP Ödülüne de adını yazdıran Messi adeta tek başına kupayı aldı diyebiliriz. Gerçekten o bir Dünya yıldızı ve sonuna kadar haketti.
Nefesleri kesti final maçı.. Bir Messi, bir Mbappe attı. normal süresi 2-2, uzatmalar da 3-3 berabere bitti. Penaltılarda yine ilk Mbappe attı, ardından da Messi attı. Ama Fransa’da diğer penaltı atanlar başarılı olamadı ve sonuç: DÜNYA ŞAMPİYONU ARJANTİN
Burada bir dip not Messi Dünya yıldızı ve bir o kadar da mütevâzi. Mbappe?
Grup maçlarında Suudi Arabistan hiç tahmin edilmeyen bir futbol oynayarak büyük bir sürprize imza attı, üçlü geriye düştüğü maçta Dünya Şampiyonunu yenerek tüm dikkatleri üzerine çekti. Grup maçlarından sonra Almanya, Belçika gibi favorilerin elenmesi ise kupada daha çok sürprizlerin olacağının habercisiydi. Akabinde 16 turunda Fas’ın lspanya gibi bir devi saf dışı bırakması ve hemen arkasından da takım içinde anlaşmazlıklarla dolu ve adeta istenmeyen adam ilan edilen Ronaldo’lu Portekiz’i elemesi, tüm tahminleri alt üst etti. Yarı final maçında Fransa karşısında da iyi mücadele etmesine rağmen Fransa’nın yıldızları ağır bastı. Diğer yandan kupanın favorisi olarak görülen Brezilya tamamen Teknik Adam hatalarının kurbanı olarak çeyrek finalde Hırvatistan karşısında havlu attı. Aslında Brezilya’nın elenmesi ile de bir çok kişi için Dünya Kupası bitmiş oldu. Çünkü Kupaya renk katan tek ülke olarak Brezilya olduğu için kupada heyecan da bitmiş oldu.
Bilindik Dünya Kupası gibi değildi sadece “Katar Kupası” diyebileceğimiz bir kupa oldu aslında. Mevsim itibari ile alışık olmadığımız bir mevsimde olmasından dolayı Dünya Kupası Atmosferinden çok uzak hatta Dünya’nın büyük kısmının ilgi göstermediği bir kupa oldu. En azından öyle algılandı.

HAKAN ORTATEPE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir