Dünya Kupası’nda 3 puanı son saniyede kaçırdık

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu’nda Türkiye, Karadağ ile karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan mücadele 90+6’da yediğimiz golle 2-2 sona erdi. Alınan bu beraberlikle Millilerimizin puanı 8’e çıktı.

Hakan Ortatepe’den Türkiye- Karadağ maçı yorumu: 

Rakip Karadağ, Avrupa da çok ta ismi duyulmamış bir ülke. Ama Futbol olarak bize ders veren bir ülke. Çok üst düzey olmasa da iyi bir takım. Disiplinli oynuyorlar. Peki biz nasıl oynuyoruz? Cevap: Müthiş bir oyun kurgusuzluğu ile oynuyoruz. Planı varmış gibi gözüken ama ne yaptığı belli olmayan, zaman zaman saman alevi gibi parlayan ama bir türlü organize olamayan ve “Haydi çocuklar” diye birden gaza gelen ama balonu çabuk patlayan, sol stoperi ile sağ açıktan atak yapmaya çalışan bir takım.

GOLCÜLER OYUNDAN ALINIRSA ?

Aslında esas sorun oyun kurgusu değil, takım ruhunun olmaması. Bunun oluşmasını sağlayacak ilk kişi Şenol Güneş, ancak ne yazık ki yanlışlarındaki ısrarcı tavrı ile bunun oluşmasını adeta önlüyor. Mesela Kenan Karaman’daki ısrarcılığı anlaşılır gibi değil. Sakatlanıp çıkmak zorunda kalmasa, onu 90 dakika oynatacak. Öte yandan, gollerimizi atan Yusuf Yazıcı ile  Cengiz Ünder, takımın en iyisi ama, her maçta olduğu gibi bu maçta da alışıla gelmiş şekli ile 65. dakikada Yusuf’u, akabinde de takımın en iyisi olan Cengiz’i de oyundan alıyor. 

GENÇ OYUNCULAR ÜZERİNDE BURAK BASKISI

Takım içinde yeni oyuncular rahat değil, diken üstünde, sebebi de  Burak’ın tüm oyuncular üzerindeki psikolojik baskısı. Bu nedenle rahat oynayamıyorlar. Frikik oldu, Hakan ve Burak topun başında ama Hakan konu mankeni, Burak varken o topa vurması imkan dahilinde değil. Aslında Hakan da bunun farkında ve biliyor ama sesini çıkaramıyor.  Ve 90+2. dakikada sarı kart gören Burak Yılmaz  Cebelitarık karşılaşmasında cezalı duruma düştü.  Sonradan giren Enes bu takımda niye var, ne iş yapar, anlayan çıkarsa beri gelsin.

3 PUAN 90 + 6’DA KAÇINCA 

Ve maç sonu dejavü, yine son saniye golü, kendi evinde beraberlik ile sahadan 1 puanla ayrılmak. Şenol Hoca’nın vizyonunda galipken daha fazla atak yapıp daha fazla gol atmak yok. Peki ne var? Topu ayağında daha fazla tutmak ve oyunu o şekilde bitirmek var, ama bu yanlış. Çünkü oyun skoru tutmak için oynayarak değil, rakipten daha fazla gol atarak kazanılıyor. 

Olsun, bizim yine her zamanki gibi bu maçtan da aldığımız ama bir türlü uygulama safhasına geçiremediğimiz derslerimiz  var. Mutlaka ve klasik söylemde yine kazandığımız ama bir türlü işe yaramayan tecrübemiz var. Neden hâlen 3 puan alan değil de, hep ders alan konumdayız? Ya bu ders çok zor ve bizim kapasitemiz yok, anlamıyoruz konuyu, ya da bize anlatanlar iyi değil ve bir türlü kavratamıyorlar ama nasıl oluyorsa hep kazanıyorlar.

Hadi şimdi hep birlikte söyleyelim: Önümüzdeki maçlara daha konsantre olup çıkacağız. Şimdilik grup birincisiyiz ama maçlar tamamlandığında en iyi ikinci(!) olarak gitmek tek hedefimiz. Durmak yok, yola devam!.. 

                                          ***

GAZETEM’in Notu: 

Grubun diğer maçlarında ise Norveç ile Hollanda 1-1 berabere kalırken; Letonya da sahasında Cebelitarık’ı 3-1 mağlup etti.

A Milli Futbol Takımımız, gruptaki 5. maçında Cumartesi günü Cebelitarık ile; 7 Eylül Salı günü ise Hollanda ile deplasmanda karşılaşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir