Elbe Nehri Şarkılarla İnledi

Hamburg’daki İnterkulturelle Denkfabrik adlı derneğin “Göçün 60. Yılı Projesi” kapsamında düzenlediği Limanda Tekne Turu, yaklaşık 60 katılımcıyla sazlı-sözlü bir şekilde gerçekleşti.

Derleme: Mehmet ATAK

4 yıl önce kurulan Hasan Burgucuoğlu başkanlığındaki Interkulturelle Denkfabrik derneği, “Göçün 60. Yılı Projesi” çerçevesinde düzenlediği Hamburg Limanında Tekne Turu etkinliği, hava sıcaklığının 32 dereceyi gösterdiği Pazar günü neşeli bir ortamda gerçekleşti. sazlı-sözlü tekne turuna 60 kişi iştirak etti.

EROL ARSLAN- SEMRA ÖZEN’Lİ “GRUP AZ & ÖZ” MEST ETTİ

Fischmarkt iskelesinden başlayan tekneyle liman turunda katılımcıları selamlayan dernek başkanı Hasan Burgucuoğlu, 4 yıl boyunca düzenledikleri etkinliklere kısaca değinerek, ilk defa olarak bu tür tekne turu organize ettiklerini ifade etti ve bunu gelecekte de devam ettireceklerini ifade etti.

Tekne turunun en ilginç yönü  ise, GRUP AZ & ÖZ’ün deneyimli usta  ses ve saz sanatçısı Erol Arslan ile solist Semra Özen’in gezi boyunca seslendirdikleri TSM ağırlıklı parçalarla katılımcılara güzel bir müzik ziyafeti sunmalarıydı. Bu defa Udu ile teknede yerini alan Erol Arslan ile solist Semra Özen‘e zaman zaman katılımcıların da eşlik etmeleri ile doğan coşkulu sesler limanda yankılandı. Hele hele Nasıl Geçti Habersiz, Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın ve Eski Dostlar gibi doyumsuz parçalar icra edilirken, teknedeki kadın-erkek katılımcıların iştiraki de doruğa ulaştı.

GELECEK SEFERE ADANA YÖRESİNDEN KEBAPLAR VE YEMEKLER

Neşeli tekne gezisi, 1,5 saatlik liman turunun ardından Baumwall semtinde son buldu. Öte yandan,  gelen yoğun talepler doğrultusunda  ileriki ayllarda daha geniş katılımlı bir tekne turu düzenleneceği ve menüde Adana yöresi yemeklerinin bulunacağı açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir