Elmshorn’da iftar yemeğinde dostluklar pekişti

Almanya’nın Schleswig Holstein Eyaleti’nin Elmshorn kasabasında faaliyet yürüyen uyum ve danışma merkezi Göçmenler Birliği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelen dernek ve kurum temsilcileri, birlikte iftar açıp dostluklarını pekiştirdiler.

Göçmenler Birliği Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğine, T.C Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Cemal Alsulu, Elmshorn İlçe Sağlık MüdürüDr. Angelika Roschning, Federal eski Milletvekili ve EWB Onur Üyesi Dr. Ernst-Dieter Rossmann, EWB Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı Hayri Öznarin ile dernek temsilcisi, politikacı ve EWB üyelerinden oluşan çok sayıda davetli katıldı.

İftar öncesinde açılış konuşmasını yapan EWB Dernek Başkanı Harun Öznarin, Ramazan ayında düzenlenen iftar proğramlarının önemine değinerek, hem bu mübarek ayın gereğini yerine getirmek, hem de özellikle pandemi nedeniyle 2 yıldır kısıtlanan sosyal aktivitelerden sonra insanların iftar vesilesiyle bir araya gelmesinin birlik, beraberlik ve dayanışma açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Öznarin, kısaca dernek çalışmalarından da bahsederek “Biz dernek olarak toplumda yardıma ihtiyacı olan insanlara imkanlarımız dahilinde her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Göçmenlere yönelik uyum kurslarımız ve bir çok dilde yaptığımız danışma hizmetlerimiz kesintisiz devam ediyor. Pandemi döneminde de uygun şartlar altında ve hijyen kuralları kapsamında hizmetlerimizi devam ettirdik. Son dönemde Ukrayna’dan gelen mültecilere yaptığımız barınma ve giyecek yardımlarını hızla gerçekleştirip onlar için hem Elmshorn’da, hem de Uetersen’de Almanca kursları başlattık. Bundan sonra da faaliyetlerimizi yeni projelerimizle artırarak devam edeceğiz” diyerek, başta Elmshorn, Almanya ve Avrupa’daki göçmen vatandaşlarımız olmak üzere Türkiye ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Muavin Konsolos Cemal Alsulu da, yaptığı kısa konuşmasında, Ramazan ayında ve iftarlarda birlik ve dayanışma sergilenmesi gerektiğine değinerek, EWB Başkanı Harun Öznarin’i ve tüm dernek çalışanlarını yaptıkları başarılı çalışmalarını takdir ettiğini belirtti.

İlçe Sağlık MüdürüDr. Angelika Roschning de kısa konuşmasında, EWB’nin özellikle pandemi dönemindeki çalışmalarını, gösterdikleri dikkat ve titizliği takdir ederek ilçedeki topluma örnek gösterilen bir kuruluş olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir