ENİS BERBEROĞLU’NA YİNE RED!

Enis Berberoğlu’nun avukatlarının AYM’nin “yeniden yargılama” hükmünü yerinde görmeyen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararına yaptığı itiraz karara bağlandı. Üst mahkeme sayılan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı reddederken topu İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne attı. Mahkeme, AYM’nin ihlal kararının giderilmesinde yetkinin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde olduğunu kaydetti.

BİRGÜN gazetesinin haberine göre, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “yeniden yargılama” hükmünü yerinde görmeyen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararına, Enis Berberoğlu’nun avukatları tarafından yapılan itiraz, üst mahkeme sayılan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

MAHKEME TOPLU BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ’NE ATTI

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği yeniden yargılama kararının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ”yerindelik denetimi kapsamında kaldığı” gerekçesiyle reddetmesine ilişkin Berberoğlu’nun avukatının İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı başvuru karara bağlandı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM’nin ihlal kararının giderilmesinde yetkinin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde (BAM) olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın aktardığına göre, mahkeme heyeti verdiği kararda Enis Berberoğlu hakkında verilen ihlal kararının İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin 2017/2075 esas 2018/287 sayılı kararından kaynaklandığını belirtti.

Mahkeme bu nedenle AYM kararının gereğinin yapılması hususunda İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nden talepte bulunulması gerektiğini belirtti.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin itiraza yönelik bu kararıyla dosya, daha önce “yeniden yargılamaya yer olmadığına” yönelik karar alan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iade edildi.

MAHKEME HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALI

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını BirGün’e değerlendiren Avukat Turgut Kazan, ülkede yargı olmadığı için karara şaşırmadığını dile getirdi. “Umarım yanılırım demekle birlikte Türkiye’de gerçekten bir yargı olmadığına yürekten inandığım için zaten ret kararı verilmesini bekliyordum” diyen Kazan, AYM kararını tanımayan her yargıcın görevi kötüye kullanma suçu işlediğini ve hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

Avukat Turgut Kazan

ANAYASA’NIN TANINMADIĞINI GÖSTERGESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yüksek Mahkeme’den sevmediği kararlar çıktığını bildiği için soruşturmayı başlatan yerin başına yeni atama yaptığına dikkat çeken Kazan, şu ifadeleri kullandı: “Hazırlıklar tamamlandıktan sonra AYM’ye tekrar bireysel başvuru yapılacaktır. AYM, hemen bir inceleme yaparak bu durumun kabul edilemeyeceğini, itiraz başvurusu yapılan mahkemenin böyle bir kararı olamayacağı yönünde hüküm ve suç duyurusunda bulunulmasına karar vermesi gerekir. Ülkede hukuk yoksa Enis Berberoğlu mahkûm edilmiş bir milletvekili olarak kalacaktır. Bu tabii haklı olduğunu göstermez aksine Anayasa’nın tanınmadığını gösterir. Yaşananlara bakınca utanıyorum. Utanmayanlar utansın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir