EROL CEYLAN’I KORONA DURDURAMADI

Haber : Vedat ALYAZ

HAMBURG- Hafta sonu Berlin’de ringe çıkması beklenen boksörlerimizden Volkan Gökçek, Ali Eren Demirezen ve Türk boks kulübü EC BOXİNG’in boksörü Viktor Faust’un karşılaşmaları yeni korona tedbirleri nedeniyle iptal edildi. Bunun üzerine geçtiğimiz aylarda dünyanın en iyi promotörü ödülünü alan Erol Ceylan, olaya el koyarak müsabakaların kendi boks kulübünde gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Daha öncesinde Avrupa Şampiyonluğu için ringe çıkması beklenen ağır sıklet boksörümüz Ali Eren Demirezen’in rakibinin sparring dövüşleri sırasında burnunu kırması nedeniyle karşılaşması iptal edilmişti, ülkemizin profesyonel bokstaki yeni starı Volkan Gökçek ve Viktor Faust ringe çıkacaktı.

Erol Ceylan; ‘Sporcularımızın erimesini istemiyorum’

Dünyanın dev boks kulüpleri arasında yer alan Türk kulübü EC BOXİNG yönetim kurulu başkanı Erol Ceylan, bir yılı aşkın bir süredir boks sporunun büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, ‘Hükümetler yasak kararı alıyorlar ancak çözüm önerileri sunmuyorlar. Salon sporlarının da yaşaması gerekiyor. İnsanların depresyon ve karamsarlıktan kurtulması, geleceğe umut içinde bakabilmesi için kendilerini mutlu edecek etkinliklerde bulunması gerekiyor, üzerlerindeki stresi atması gerekiyor. Salon sporları, tiyatrolar, opera ve buna benzer etkinlikler insanların üzerlerindeki sıkıntıları atması ve kafalarını dağıtabilmesi için en iyi yollardan birisidir. Bunları yasaklamak çözüm değildir. Düşünmemiz gereken: (koronaya rağmen bu etkinlikleri nasıl devam ettirebiliriz?) Biz de EC BOXİNG yönetim kurulu olarak bunun üzerine kafa yorduk ve tamamıyla korona kurallarına uygun olarak kendi boks salonumuzda bu maçları organize ettik. Seyircisiz olarak gerçekleşecek olan bu karşılaşmalar sırasında hem sporcularımız kendilerini geliştirmeye devam edecek ve hem de dünya sıralamışındaki yerlerini yukarıya taşıyacaklar’ dedi.

Ceylan, ‘Volkan’a güvenim tam’

Dört kez üst üste Almanya’nın en iyi promotörü ödülünün sahibi olan Erol Ceylan sporcusuna güveninin tam olduğunu belirterek, ‘Volkan geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın yenilgisiz boksörü Ruslan Belinski’ye hem ilk yenilgisini ve hem de ilk nakavtını yaşatarak dünya boksunun dikkatlerini üzerine çekti. Bugüne kadar çıktığı tüm karşılaşmaları nakavt ile kazanan yenilgisiz boksörümüz Volkan Gökçek’i dünya şampiyonluğu için hazırlıyoruz. Maalesef pandeminin büyük zarar verdiği boks sporunda, büyük zorluklar yaşadığımız ve maç eksiklerimizi tamamlayamadığımız için Volkan’ı hızlı bir şekilde dünya şampiyonluğuna çıkaramıyoruz. Ayrıca yeni ağır sıklet boksörümüz Viktor Faust’ta aynı gece ringe çıkacak. İki metre ve 108 kilo ağırlığındaki boksörümüzün gelecekte dünya starlarını birer birer devirmesini bekliyoruz. Her iki sporcumuza olan güvenimiz de tamdır ve gelecekte dünyanın zirvesinde isimlerinden söz ettireceğini düşünüyoruz’ dedi. 

Bülent Başer; ‘Hafif antrenmanlara geçtik’

Merkezi Hamburg’da bulunan EC BOXİNG spor kulübü baş antrenörü Bülent Başer, ağır antrenmanların sonuna geldiklerini bildirerek, ‘Maalesef pandemi dolayısıyla uzun vadeli planlar yapamıyoruz. Ancak her şeye rağmen mücadele etmeye devam ediyoruz çünkü biz boksörüz ve mücadele etmek bizim hayat tarzımızdır. Sparring dövüşlerimizi kazasız belasız bitirdik ve hafif antrenmanlarla maçı beklemeye koyulduk. Her iki sporcum da bomba gibi ve maçlara en iyi şekilde hazır durumdalar. Adım adım dünyanın zirvesine doğru ilerliyoruz. Aslında bu yıl için ülkemizde dört boks organizasyonu planlamıştık ancak maalesef bu pandemi dolayısıyla gerçekleştiremiyoruz. Fakat bu zorlu korona dönemi bittikten sonra ülkemize çıkartma yaparak boks dalında dünya devleri arasına sokacağız’ şeklinde konuştu’ dedi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir