Eski Bakan Dağdaş: “12 bin TL ile geçinmek zor”

FOX TV’de İlker Karagöz’ün konuğu olan eski Bakanlardan Gürcan Dağdaş, politik arenadaki son gelişmeler üzerine konuşurken, oldukça enteresan görüşler ortaya koydu.

Necmettin Erbakan Başbakanlığındaki 54. hükümette Devlet Bakanı olan Kars kökenli Gürcan Dağdaş, Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek‘le birlikte FOX TV’de İlker Karagöz‘ün proğramına konuk oldu. Günümüzün aktüel konuları hakkındaki soruları cevaplarken hayat pahalılığına da değinen Dağdaş, 12 bin TL  Emekli aylığına  rağmen geçim zorluğu  yaşadığını belirtti.

UFUKTA ERKEN SEÇİM VAR MI ?

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce Bahçeli, ardından da Saadet Parti ileri gelenlerinden Oğuzhan Asiltürk’le görüştü. Bu görüşmeler neyin işareti ?” şeklindeki soruyu, tecrübeli siyasetçi Gürcan Dağdaş,” Erdoğan endişeli..  Geçen yıl yapılan Mahalli Seçimlerin sonuçları ortada.. Seçim sistemindeki muhtemel değişikliklerle Meclis’te çoğunluk sağlamak ve böylece de Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için zemin yoklaması yapıldığı ve destek arayışında olunduğu kanatindeyim” mealindeki sözlerle cevapladı. Dağdaş, “Ama taşıdığı endişe sebebiyle bir erken seçim ihtimali görünmüyor” dedi. 

KAPİTALİZMİN EN BÜYÜK SİLAHI

Enflasyona bağlı hayat pahalılığı karşısında eline geçen yaklaşık 1300 Euro (12 bin TL)  tutarındaki Emekli aylığına rağmen ortaya çıkan sıkıntıları bankalarlarla aktarma yaparak çözmeye çalıştığına değinen Gürcan Dağdaş, “Kapitalizmin en büyük silahı bankalardır”  diyerek, devamında da şunları söyledi: “Türkiye’deki kamu bankaları, yoğun icralık krediler  nedeniyle artık birer Emlak Ofisi ve Araba Galerisi’ne dönüşmüş gibi !..”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir