ESMA ARSLAN’DAN TEŞEKKÜR VE ZARURİ AÇIKLAMA

14 Şubat’ta Masal Deluxe Event salonunda sokak hayvanlarına yardım amacıyla Uluslararası Yardıma Muhtaç Hayvanları Koruma Derneği’nce “Bir pati de sen tut!” adıyla düzenlenen ve yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleşen coşkulu gala gecesi hakkında bir mesaj yayınlayan dernek başkanı Esma Arslan, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul- Beykoz Patika, Doğa ve Yaşama Saygı Derneği Başkanı Semra Tecimen ile değişik şehirlerden gelen hayvan hakları temsilcilerinin de iştirak ettiği yardım gecesinden kalan net 5050 €’nun  Yozgat ilindeki Sorgun Umut Evi’ne yiyecek yardımı ve veteriner ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde kullanılacağını açıklayan Başkan Esma Arslan, “Gelirin bir bölümü de, yurdun dört bir yanında en acil ihtiyaçların duyulduğu yerlerde harcanacaktır” açıklamasında bulundu. Yazdığı kitapların satışından toplanan paranın da bu miktara dahil olduğunu ifade eden Yazar Esma Arslan, sözlerini şu sözlerle tamamladı: 

” Yardım gecemiz için desteklerini esirgemeyen, küçük büyük demeden gönlünden ne koparsa o yardıma muhtaç zavallı patilere yardım elini uzatan herkese bir defa daha teşekkür ediyor, benzeri güzel etkinliklerde tekrar bir araya gelelim. Hepiniz sağ olun, var olun !”

Esma Arslan Sorgun’da

ESMA ARSLAN’DAN KAMUOYUNA ZARURİ AÇIKLAMA

Sorgun’daki sokak hayvanları yararına çeşitli yardım kampanyaları düzenleyip her türlü yardım malzemesi göndererek insani bir görevi yerine getirme gayretinde olan Hamburglu iş kadını yazar Esma Arslan, kendisi hakkında sosyal medyada yayınlanan Türkiye kaynaklı hakaret içeren yazılar sebebiyle duyduğu rahatsızlık sonucu, konuyu adli mercilere taşıdı ve bu tür karalama kampanyaları için “Erişim engellemesi” kararı çıkarttığını belirtti. Arslan’ın “Kamuoyuna zaruri açıklama” başlıklı yazısında özetle ve mealen şu satırlar yer aldı:  

“Tanıyanlar bilirler, ben şahıslarla uğraşmayı sevmem. Zira kişisel sürtüşmeler, atışmalar insanı küçülten, ruhumuzu yaralayan, karakterimizi zayıflatan kişilik özellikleridir.  Ama çoluk çocuk sahibi olduğu için adını afişe etmek istemediğim Sorgunlu bir şahıs, daha önce hafiften, sonra da adımı kullanarak direkt olarak şahsıma defalarca saldırıda bulundu. İlk başlarda tavrım, her zaman yaptığım gibi umursamamak, önemsememek şeklinde oldu. Ciddiya alınacak biri olarak görmediğim için kıskançlığına, hoyrat ve kabalığına yordum. Ama saldırının dozajı sınır, had, saygı çerçevesini aşıp oldukça aşağılık boyutlarda seyretmeye başlayınca, artık bir şeyler yapmak kaçınılmaz oldu. Zira çevremdeki sevenlerim ve dostlarım da bu sessziliğimden rahatsızlık duymaya başladılar. Çünkü bazen susmak, kabullenmek anlamına gelir bilirsiniz. Ben de yasal çerçeveler içerisinde Hamburg Başkonsolosluğumuza gidip, Türkiye’de bir avukata vakaletname çıkarttım ve adı geçen şahıs hakkında davacı olarak, yasal haklarımı savunma yolunu seçtim. Her türlü özgürlüğe eyvallah ama bu hakaret, yalan, iftira, çamur atma boyutlarına gelip dayanmışsa, artık bir şeyler yapmak kaçınılmazdır.Bu vesileyle bahsi geçen şahıs hakkında yasal işlemlere başlanılmış olup, sosyal medya hesaplarının inceleme altına alındığını ve bu karalamaların kaldırıldığını ve artık “Erişim engeli” kararı alındığını bilgilerinize sunarım.” 

Esma Arslan, 24 Şubat 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir