EUBA: “Hep Birlikte Yeni Ufuklara Doğru”

2015 yılında Köln’de kurulan Avrupa İşadamları Derneği EUBA’nın Kuzey Almanya Bölge Başkanı Mehmet Emin Süzen, 2022 yılı hedeflerini açıklarken, Çimento Fabrikası ve Organik Tarım arazilerinin arttırılması projelerine öncelik verileceğini belirtti.

Röportaj: Mehmet ATAK

Başkan Mehmet Emin Süzen.. Şanlıurfalı.. 32 yıldır Almanya’da yaşıyor. İş dünyasına 1988 yılında girdi. Araba ticareti ve Uzman Sigortacı olarak yaşamını sürdürüyor. Avrupa Urfalılar Derneği’nin kurucu başkanı.. Şimdilerde ise, 2015 yılında adımını attığı Avrupa İşadamları Derneği EUBA‘nın  Kuzey Almanya Bölge Teşkilat Başkanı olarak görev yapıyor.

İşte Başkan Süzen’le söyleşimiz:

* Sayın Süzen, görev alanınız hangi eyaletleri kapsıyor?

M.EMİN SÜZEN: Bölge merkezimiz Hamburg olup, Bremen, Schleswig- Holstein ve Niedersachsen (Hannover) eyaletleri de faaliyet sahamız dahilindedir.

EUBA

9 ÜLKEDE TEŞKİLATLANMA ve 2500’Ü AŞKIN ÜYE SAYISI

* EUBA olarak Teşkilatlandığınız ülke ve toplam üye sayısı hakkında bize bilgi verir misiniz?

M.E S : Şu an itibarı ile EUBA 9 ülkede teşkilatlanmış olup, 2500’ü aşkın üyesi vardır. Bölgemizdeki ise, şu an 60 olan üye sayısı gün geçtikçe artış kaydetmektedir. 

* Derneğinizin zaruri giderleri nasıl karşılanıyor ?

M.E S: Belli miktarda üyelik aidatları belirtilmiş olsa da, genel olarak imece usulü yapılan bağışlar yoluyla giderlerimiz karşılanmaktadır.

* Bazı çevrelerce derneğinizin seçim sistemi eleştiriliyor.. Bu konuda sistem nasıl işliyor?

M.E.S : Derneğimizin Genel Merkezi Köln’de olup, 2 yılda bir seçim yapılmaktadır. Bölge Başkanları ve yöneticileri ise Genel Merkez tarafından  “atama” yoluyla göreve getirilmektedir.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK 

* Peki, Kuzey Almanya Bölge Başkanı olarak yaptıklarınız ve yapacaklarınız hakkında neler söyleyeceksiniz ?

M.E.S: Bölemizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla münasebetlerimizi canlı tutma prensibimizi sürdürüyoruz. Parolamız ise “Yeni ve avantajlı bir gelecek için hep birlikte yeni ufuklara doğru” şeklindedir. Korona önlemleri sebebiyle aksayan etkinliklerimizi kısa süre sonra tekrar başlatacağız.

Önceki yıllarda Hamburg’a gelen milli Basketbol takımımızı en iyi şekilde ağırladık.

İş çevrelerine Danışmanlık hizmetleri ve Destek sunma çalışmalarımız devam etmektedir.

Türkiye’den Almanya’ya gelmek isteyen Öğrencilerimize yardımcı olmaktayız.

Kurs, Seminer, Açık Oturum, Gezi gibi etkinlikler de faaliyet proğramımız dahilindedir.

ÇİMENTO FABRİKASI VE TARIMSAL ALANLARIN CANLANDIRILMASI

* Sayın Başkan, Almanya ile Türkiye arasındaki yatırımlar konusunda doğrudan veya köprü görevi şeklinde bazı girişimler olduğu yönünde duyumlar ortalıkta dolaşıyor. Dernek olarak bu işlerin içinde misiniz ?

M. E. S : Bu sorunuzda belirttiğiniz konular, dernek olarak zaten  bizim en başta gelen uğraşlarımız arasındadır. Plan, proje, inceleme, yazışma, ziyaretler  ve yoğun görüşmeler gerektiren bu tür konuları sonuca bağlamak hayli zaman almakla birlikte, girişimciler ile Türkiye için hayati değerde önemi olan projelerdir.

Bu bağlamda, Almanya’dan Türkiye’ye büyük çapta yatırım yapabilecek Alman firmalarıyla bağlantı halindeyiz. Bu konuda Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Sarıışık’ın da katkılarını çok önemsiyoruz. İlk planda büyük bir Çimento fabrikası kurulması için epeyce mesafe katetmiş durumdayız.

Mehmet Emin Süzen muhabirimiz Mehmet Atakla röportaj sırasında

* Sırada başka yatırım projeleri de var mı acaba?

M.E.S : Bilinçsiz gübreleme nedeniyle Türkiye’deki tarım alanlarının yüzde 25’i maalesef kullanılamaz durumdadır. Bu alanları da tarıma elverişli duruma getirebilecek bilimsel projeleri hayata geçirmek üzere dünyaca ünlü kuruluşlarla temas halindeyiz. Amacımız, onları bu konuda ülkemize sevkederek, organik tarım yoluyla ülke kalkınmasına katkı sağlamaktır.

* Sayın Süzen, söyleşimizin özellikle son bölümlerinde hayati derecede önemli projelerden bahsettiniz. Bunları gerçekleşmesi temennisiyle, açıklamalarınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

M.E.S : Ben de teşekkür ederim, bu güzel söyleşi için ve  2022 yılının herkes için  sağlıklı, bol kazançlı , huzurlu bir yıl olmasını dilerim.

EUBA: “Hep Birlikte Yeni Ufuklara Doğru”” için bir yorum

  1. Kolaylıklar dilerim. Keşke Tüm Dernekler
    Sayın Mehmet Emin Başkanın çalışması gibi birleştirici ve yapıcı olsa, ALLAH yollarını açık etsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir