EVDE BAKIM AYLIĞI

Türkiye’de Devlet tarafından evinde hasta ve bakımı muhtaç kimselere bakanlar için evde bakım maaşı yatırılıyor. Ekim ayı ödemeleri için sms veya e devlet üzerinden sorgulamalar artış gösterdi. Devlet tarafından evinde bakıma muhtaç kimselere bakanlara ödenen bakım parasından faydalananlar il il sorgulamalar yapılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?
SABAH 
gazetesinin haberine göre, Ülkemizde devlet tarafından evde bakım maaşı yatırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşı sorgulamaları artış kazandı. 

1- Tokat

2- Karabük

3- Hatay

4- Aksaray

5- Antalya

6- Afyonkarahisar

7- Sakarya

8- Şanlıurfa

9- Zonguldak

10- Konya

11- Samsun

12- Mersin

13- İstanbul

14- Manisa

15- Denizli

16- Bilecik

17- Ordu

18- Erzurum

19- Kars

20- Balıkesir

21- İzmir

22- Çanakkale

23- Uşak

24- Bursa

25- Adana

26- Kayseri 

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR?
Evde bakım parası kimlere verilir? Evde bakım maaşı üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda verilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir