EVİNDE KAYBEDENLER VE FENER FARKI

Türkiye Süper Lig’de Pazartesi akşamı tamamlanan 5. hafta maçlarını değerlendiren yazar Hakan Ortatepe, haftayı galibiyetle kapayan Fenerbahçe’in verdiği olumlu sinyaller ile Galatasaray’ı deviren lider Alanyaspor farkını ve kaybedenler kulübüne  katılan diğer büyükleri kaleme aldı.

İşte Hakan Ortatepe’den haftanın ilginç yorumları: 

TRABZONSPOR’UN İŞİ KOLAY OLMAYACAK

 ilk 6 haftada zorlu bir fikstürü var. Derbi niteliğinde 3 tane maça çıkacak ve henüz hazır olmayan bu yeni takımla, bu fikstür, Teknik Direktör için, kazanırsa aslında büyük şans ve avantaj.  Ama kaybederse de, dezavantaj sağlayacağını ve kredisini azaltacağını belirtmiştik. Nitekim 5. haftaya geldik, ilk hafta Beşiktaş ve bu hafta da Başakşehir maçını evinde kaybetti. Başakşehir maçında ortaya oyun olarak bir şey koyamayan Trabzonspor da, oynadığı süre içersinde Abdülkadir Ömür, biraz bir şeyler yapmaya çalıştı ama o kadar. Sosa niteliğinde topu ileri ulaştırıp, gol pozisyonu hazırlayacak ya da Sörloth gibi ilerde baskı yaparak, top kazanıp gol yapacak oyuncuların eksikliğini hissediyor.

6.haftada da Fenerbahçe ile oynayacak olan Trabzonspor’un Teknik Direktörü Newton,   Başakşehir maçından sonra “Çok eksiğimiz var, sakatlıktan yeni dönenler de henüz hazır değiller. Bu kadar eksiklik Real Madrid’i bile etkiler” dedi.
Yani “Ben elimden geleni yapıyorum, ama bu imkanlarla bu kadar oluyor” diyor. Oysa bu, aslında “Kardeşim, takımda oyuncu yok, malzeme bu ve benim de bu oyuncularla oynayacak bir oyun planım falan yok” demek oluyor. Bu açıklama aynı zamanda azalan kredisinin farkında olduğunu, ama sorunun kendinden kaynaklanmadığını söylemeye çalıştığını bize anlatıyor. Haftaya Fener maçını da kaybederse, Newton hocanın Trabzon macerası “The End”e doğru gider. 

BAŞAKŞEHİR 2 GOLLE VE 3 PUANLA TANIŞTI 

Bu arada ligde ilk golünü atan ve ilk galibiyet puanını alan Başakşehir de toparlanma yolunda. Bu maçta, daha bir ne yaptığını bilen, ayağa pas yapıp bir an önce rakip kaleye gitmek isteyen ve tabiiki de daha keyif veren bir görüntü çizdi. Başakşehir’e Şampiyonlar Ligi’nde başarılar diliyoruz. Leipzig maçı öncesi bu galibiyet iyi bir moral oldu onlar için. 

FENER GELİYOR FENER!..

Fenerbahçe, Göztepe’ye karşı oynadığı oyunda farklılıklar ortaya koymaya başladı. Diğer takımlarımıza göre daha iyi bir kadroya sahip, ancak buna rağmen Göztepe deplasmanında son dakikalarda yine de zorlandı. Gerçekten ligdeki en iyi orta saha  diyebileceğimiz Gustavo, Sosa ve Ozan üçlüsünün ilerleyen haftalarda form düzeyi yükseldikçe, Fenerbahçe takımının atacağı gol sayısının da artacağını söyleyebiliriz.

Caner iyi futbolcu, mücadele ediyor, kazanma hırsı en üst düzeyde ama Caner hep aynı Caner. Pozisyonda olsa da, olmasa da hakeme ilk itiraz eden oyuncu olarak hep onu görüyoruz. Hakemlerle oynamaktan vazgeçmeli, bu onu çok antipatik yapıyor. Cisse ilk maçında oyuna sonradan girmesine rağmen iki net pozisyon yakaladı ve önümüzdeki maçlar için iyi sinyaller verdi.

GÖZTEPE de iyi mücadele etti, hatta son dakikalarda beraberliği bile yakalayabilirdi ama genç kalecisi İrfan Can sayesinde farklı mağlup olmaktan da kurtuldu. Halil, hırsı ve mücadelesi ile ikinci golde büyük katkı yaptı ve her zamanki gibi takımın dinamizmini yükselten biri. Guliherme de yeni takımında kendini buldu sanki. Her halükarda Göztepe zor deplasman olacak her takım için. 

GALATASARAY  EVİNDE DE KAYBEDERSE!..

Bu sezon bir türlü istikrarlı bir çizgi yakalayamayan sarı kırmızılı takım, da bu hafta evinde kaybedenlerden. Alanya gibi bir takıma karşı 10 kişi kalıp, oynamak kolay değil. Her defasında aynı şeyleri söylüyoruz, isimler yıldız ve futbolcular muhteşem, ama sadece kâğıt üzerinde.

Falcao ve Babel, hatta sonradan giren  Belhanda ve Diagne, ama ortaya koydukları futbol isimleri gibi değil. Kırmızı kart görmeden de zaten bu futbolcularla eksik oynuyor Galatasaray. Öte yandan Fatih Hoca’nın 90+2′de Arda’yı oyuna almasının mânâsını da anlamak mümkün değil. Eğer sakat değilse, iki Emre ile birlikte ilk 11’de Arda tercihi, Galatasaray için Babel’den daha kötü olamazdı. Bu şekilde, daha çok su alır bu gemi.

LİDER ALANYASPOR

Ligin transfer dönemini en kârlı kapatan takımı. Geçen sezonki  takımından hem hocasını hem de bir çok oyuncusunu kaybeden ama Çağdaş Hoca ile yeni ve daha genç bir takım oluşturan Alanyaspor, oyunu bilerek oynayan ve üstüne koyarak giden bir takım görüntüsünde. Bakasetas’ı daha önce söylemiştik ama yanı sıra Davidson ve Babacar da iyi oyuncular. Galatasaray, Trabzonspor ve Beşktaş’ı büyük puan farkıyla geride bırakan bu Alanyaspor, önümüzdeki maçlarda daha çok can yakar gibi görünüyor. 

BURSASPORLU ALİ AKMAN’A DİKKAT

TFF 1.Lig’de Bursaspor’un transfer tahtasını açamadığı için alt yapıdan gençlerle mücadele ettiğini ve daha ilk maçta kendini gösteren genç bir isim Ali Akman’dan ilerleyen haftalarda da söz edeceğimizi belirtmiştik. Bu hafta Balıkesir karşısında 2 gol 1 asist ile oynadı Ali Akman. Bursaspor’un Süper Lige geri dönmesi belki zor olabilir ama görünen o ki, futbolumuz Ali Akman gibi yeni bir yıldızı kesin olarak kazanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir