Evinin elektriği kesilen Kılıçdaroğlu: “Eşimle birlikte 1 hafta karanlıkta kalacağız”

Zamlara tepki olarak elektrik faturasını ödemeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesildi. Evinde karanlıkta açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasındayız. Fırtınanın tam gözündeyiz” dedi. “Eşimle birlikte 1 hafta karanlıkta kalacağız” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da 3 maddelik çağrıda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada evinin elektriğinin kesildiğini belirterek saat 21.00 sıralarında açıklama yapacağını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu, merakla beklenen açıklamayı gaz lambası ışığıyla aydınlatılan evinde gerçekleştirdi.

“AÇ GÖZLÜ ÇETELERE KARŞI İNSANLAR ÇOK ÖFKELİ”

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile kamera karşısına geçen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

* Merhaba, evimize hoş geldiniz. Eşimle birlikte sizleri selamlıyoruz. Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasındayız. Yani fırtınanın tam gözündeyiz. Saraylı eşkıya holdinglerin cepleri dolacak diye, halkın elektrik gibi, gıda gibi temel hakları gasp edildi bu ülkede.

* Elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bir bölümünü 5’li çeteye verdiler. Mesela, Cengiz Holding 8 yılda kamudan tam 2 milyar 295 milyon 311 bin lira değerinde 37 ayrı elektrik enerjisi ihalesi almış. Adrese teslim 37 ihale sonucu, kazandığı milyarlarla halkın mutfağına göz koymuş.

* Sevgili halkım, Cengiz gibiler paralarına para katarken, milyonlar faturalarını ödeyemeyecek hale getirildi bu ülkede. Aç gözlü çetelere karşı insanlar çok öfkeli. Girdiğimiz bu çağın ismi zaten öfke çağı.

* Dünya da aynı girdabın içinde. Tüm dünyada zengin azınlıklar, halkların sosyal, siyasi ve çevresel refahını baltalıyor. Temel insan hakları gasp ediliyor. Vatandaştan alıyorlar, alıyorlar, servetine servet katıyorlar.

“HALKIN TEMEL HAKLARI, AÇ GÖZLÜ ÇETELERE, HOLDİNGLERE BIRAKILAMAZ”

“Dünyanın en zengin 26 insanının serveti, dünya nüfusunun yarısının gelirine eşit” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

* Zaten zenginler daha zengin, yoksullar da daha yoksul hale getirildi. Bakınız bu zenginler servetlerinin yüzde 1’ini bağışlasalar, dünyada okula gidemeyen tüm çocukların eğitim masrafları, hem de sağlık hizmetlerinin tümü karşılanır. Benim kavgam işte bu adaletsiz düzenle.

* Dünyadaki bütün demokratların, adalet peşinde koşanların, demokrasiyi savunanların da bu kavgada omuz omuza vermesi gerekiyor. Zengini daha zengin, fakiri daha da fakirleştiren bu sistem artık miadını doldurdu. Neoliberalizm artık can çekişiyor.

* Hiç kimse, hiç kimse olarak görünenlerin, sıradan insanların öfkesine yenilmek üzere bu neoliberalizm. Onun için, imkansız olarak görünen düşüncelerin, fikirlerin zamanı gelmiştir. Günümüzde devletler, fakirleşen vatandaşın temel ihtiyaçlarını koruma altına almakla yükümlüdür. Bu millete yatırımdır.

* 21. yüzyılda temel ihtiyaç harcamalarına masraf gözüyle bakamazsınız. Halkın temel hakları da aç gözlü çetelere, holdinglere bırakılamaz.

“BU AÇ GÖZLÜ POLİTİKACILARIN YARATTIĞI ADALETSİZLİĞE KARŞI KARANLIKTAYIM”

Kılıçdaroğlu, “Faturalarını ödeyemeyecek kadar yoksullaşmış, işe, aşa, eğitime dahi adil bir şekilde ulaşamayan bir toplumdan refah çıkmaz. Dünyada da huzuru olmaz. Temel ihtiyaçlar karşılanırsa adalet, adalettir o zaman. Ancak o zaman ülkeler kalkınır, refah üretir. Devleti yönetenler, ülke zenginliğini hakkaniyetli dağıtmak zorundadırlar. İşte ben bu aç gözlü politikacıların yarattığı adaletsizliğe karşı karanlıktayım” diye konuştu.

“EŞİMLE BİRLİKTE 1 HAFTA BOYUNCA KARANLIKTA KALACAĞIZ”

Türkiye’de 4 milyona yakın abonenin elektriğinin kesildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

* Onların sesi duyulsun diye bu yola girdim. Bu eylemim, bir sivil itaatsizlik çağrısı da değildir. Bu bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelesidir. Mücadelem, ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir. Ama aynı zamanda, dünyanın tüm demokratlarına da bir çağrıdır.

* Eşimle birlikte 1 hafta boyunca karanlıkta kalacağız. Adalet için bu ülkede kilometrelerce yol yürüdüm. Halkımın acısını yaşamak için şimdi karanlıkta oturacağım. Tereddüt ediyor muyum? Asla. Ben ne ağzımda gümüş kaşıkla doğdum, ne de sonradan saraylara yerleşip sefa içinde yaşadım.

ERDOĞAN’A SESLENDİ: ENERJİ KALEMLERİNE YAPTIĞIN ZAMLARI GERİ ÇEK

Kılıçdaroğlu açıklamasını şöyle sonlandırdı:

* Bu dünyadaki tüm demokratlara sesleniyorum. Onlar da samimiyse, onlar da adalete inanıyorlarsa eğer, halkları için gerektiğinde acı çekmeyi, eyleme geçmeyi bilsinler. Adaletsizliğe baş kaldırmayı bilsinler.

* Son olarak Erdoğan’a buradan sesleniyorum. Elektriğe ve diğer enerji kalemlerine yaptığın zamları derhal geri çek. Enerjide KDV’yi sıfırla. Toplam geliri, asgari ücretten düşük olan abonelerin elektrik tüketimini, enerji çekleriyle karşıla. Sevgili halkım, hiç kimse merak etmesin. Karanlıkları mutlaka aydınlığa çıkaracağız. Azim ve kararlılıkla.

Kaynak:Sözcü

https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/evinin-elektrigi-kesilen-kilicdaroglu-karanlikta-aciklama-yapti-buyuk-bir-toplumsal-sarsintinin-ortasindayiz-7089171/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir