EYT son durum ne?

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği EYT için son durum merak ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yeni gelişmeler yakında takip edilirken, ‘2022 EYT ne zaman çıkacak?’ sorusu merak ediliyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, yeni düzenlemelerin yapılıp yapılmadığını araştırıyor.Uzun süredir Türkiye’nin gündeminde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yeni düzenlemeler yapılması bekleniyor.

  EYT kimleri kapsıyor?    8 Eylül 1999’de önce sigortalı olan ve o tarih itibarıyla emeklilik hakkı kazanıp kademeli emeklilik yasasıyla emekliliği ötelenenleri ifade ediyor. Bunlar arasında memur, SSK, Bağ-Kur, tarım sigortalısı bulunuyor. Bu tarihten sonra işe girenler için aranan sigortalılık süresi (kadın 20, erkek 25 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) gününün yanına bir de yaş şartı (kadın 58, erkek 60 yaş) getirildi. Emeklilik için sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş koşulunun birlikte sağlanması gerekiyor.  

2022 EYT ne zaman çıkacak, son durum ne?  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu canlı yayında, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında açıklamalarda bulundu.   Sarıeroğlu “Biz sosyal politikalara seçim öncesi diye bakmıyoruz. Gelecek hafta 17.18’inde çok kapsamlı, engelli STK’larından kadınlara her alanda yardım yapan kesimlerle çalıştaylar gerçekleştireceğiz. Roman vatandaşlarımızla daha önce çalıştay yaptık. İlgili tüm kesimleri buraya davet ediyoruz. Sadece seçim odaklı değil, sahada beklentiler odaklı yolumuza devam ediyoruz. Bakan Bey masada dedi. Muhakkak bir yol haritası vardır diye düşünüyorum.” dedi.

Kaynak:Şok

https://www.sokgazetesi.com.tr/ekonomi/eyt-son-durum-ne-2022-eyt-ne-zaman-cikacak-kimleri-kapsiyor-406714/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir