FATİH AKIN’DAN SİBEL KEKİLLİ İTİRAFI!

Ünlü yönetmen Fatih Akın, Görüntü Yönetmenleri Derneği’nin YouTube’da gerçekleştirdiği canlı yayına konuk oldu. Ersin Gök, Birkan Yorulmaz ve Firar Güney Kayran’ın sorularını yanıtlayan ünlü yönetmen, ‘Duvara Karşı’ filmine neden Sibel Kekilli’yi seçtiğini anlattı

Ünlü yönetmen Akın, ‘Duvara Karşı’ filminin hikayesinden bahsederken “’Duvara Karşı” birden patladı, ödüller aldı ve bir anda ‘Alman yönetmen’ olarak değil ‘yönetmen’ olarak buldum kendimi. Filmin başarısı beni Sezen Aksu’yla tanıştırdı. İlk filmimden bu yana onun şarkılarını kullanırım. “Duvara Karşı’da yapımcı olduğum için parasız kaldım bir anda” dedi.

Filmleriyle pek çok ödüle layık görülen Hamburglu yönetmen Fatih Akın, “Filmin kadın başrol oyuncusu olarak neden Sibel Kekilli’yi seçtiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Duvara Karşı’da Sibel’i ben seçtim. Yapımcılarla konuşurken ‘Birol Ünel, Türk. Kızın da Türk olması lazım’ dedim. O dönem Almanya’daki Türk oyuncular çıplaklık var diye kabul etmediler. ‘Ablam kızar, babam kızar, mahalle kızar’”dediler.

“Ben de ‘erotik alanda Türk oyuncu yok mu’ diye bir araştırma yaptırdım. Arayıp ‘Bir tane var’ dediler, Sibel’den bahsettiler. Onu oyuncu seçmesine çağırdım. Aynı zamanda 200 kız daha vardı. Evden kaçan kızlar bunlar.”

SİBEL’İ EROTİK GEÇMİŞİNDEN ÖTÜRÜ SEÇMEDİM

“Sibel’i erotik geçmişinden ötürü değil, en iyi oyunculuğu verdiği için seçtim. Kamera önünde rahat olması da artıydı. Kabiliyetliydi yani, geçmişi beni ilgilendirmez.”
2004 yılında vizyona giren Duvara Karşı filmi, 17 yıl sonra Berlin Film Festivali’nde ‘Altın Ayı’ kazanan ilk Alman yapımı film oldu.

Kaynak: VATAN / ŞOK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir