FENER LİDER, GS 3 PUANI HATIRLADI, BJK KAYIPLARDA

Son haftalarda sürpriz sonuçlu maçların oynandığı Süper Lig’de Fenerbahçe maç fazlasıyla lider olurken, gözler bugün liderliği etkileyebilecek Trabzonspor’un Alanyaspor’u ağırlayacağı  maça çevrilmiş bulunuyor.

    

Hakan ORTATEPE yazdı 

BEŞİKTAŞ’TA NELER OLUYOR ?

Bunu anlamak gerçekten zor. BJK, daha önceki maçlarda geriye düşmesine rağmen kazanan takım iken, şimdi onun yerine, öne geçtikten sonra maçı veren bir takım oldu. Kadrosunda bu kadar eksik olması tabii ki en büyük etken. Ama esas sorun bu sakatlıkların sebebinden kaynaklanıyor olabilir.  Acaba bu sakatlıklar neden oluyor.? Bunların iyi araştırılması gerekiyor.  Mesela antrenmanlar çok ağır ve oyunculara olması gerekenden fazla yükleme mi yapılıyor, ya da yeterli düzeyde antrenman mı yapılmıyor da  oyuncular maçlarda bu yüzden mi oldukça zorlanıyor?.. İşte böyle olunca da  sakatlanıyorlar. Bunu Sergen Hoca’nın bir an önce çözmesi lazım. Aksi taktirde devreye  hem lig, hem Avrupa ve akabinde de Türkiye Kupası da girince işler daha çok zorlanacak.

Çünkü oyun sistemi az çok belli olan Beşiktaş’ın, sağlam kalan oyuncularla bu sistemi oynayabilmesi çok zor. Diğer yandan kurt Hoca Mustafa Denizli’nin Altay’ı Süper Lig’e çıkarıp akabinde de bu duruma getirmesi, onun bu işi ne kadar iyi bildiğini gösteriyor. Eski talebesi Sergen Yalçın’a adeta ders verdi, Mustafa Hoca !…

FENERBAHÇE  OTURMUŞ SİSTEMİYLE KAZANIYOR

Fenerbahçe, Hatay deplasmanında ilk yarıda bulduğu gollerle galip geldi. Vitor Pereira’nın , hafta arası oynanacak Avrupa maçını düşünerek Mesut Özil ve Osayi Samuel gibi yıldızlarını ilk 1′ e dahil etmediğini gördük. Buna rağmen sahaya çıkan 11 yine de galip gelmesini bildi. Rossi ve Novak attıkları gollerle moral ve güven kazandılar. Ancak her iki golde de baş roldeki isim Valencia idi. 

Hatayspor da oyunu çevirmek için elimden geleni yaptı yapmasına ama bu çaba yeterli olmadı. Aslında tüm oyun genelinde Fenerbahçe galibiyeti daha çok isteyen taraftı. Mücadele eden ve gün geçtikçe yerini sağlamlaştıran bir Mert Hakan izledik. Ancak gücü halen 60 dakika. Pelkas’ta tam olarak geri döndüğünde Muhammed’ le birlikte bu üç isim arasındaki rekabet daha renkli bir hal alacak. Genel anlamda da Fenerbahçe göze hoş gelen bir oyun oynamaya başladı.

GALATASARAY DİAGNE İLE KENDİNE GELDİ

Galatasaray dört maç sonra Göztepe karşısında galip geldi ve üç puanı hanesine yazdırdı, 

İlk yarıda geriye düşmesine rağmen geri dönen bir Galatasaray izledik. Fatih Hoca, ilk yarıdaki bu sonucu görünce ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile ve aynı zamanda taktiksel değişiklikle başladı. Aslında Galatasaray’ın oynaması gereken bu oyundu, çünkü elindeki futbolcu yapısı buna çok müsait, ancak Fatih Hoca’nın neden bu kadar ısrarlı şekilde 4-1-4-1 oynattığını anlamak mümkün değil.. Oysa ikinci yarıda Diagne’nin oyuna dahil olmasıyla  çift forvete döner dönmez golü buldu Galatasaray.

Kadrosuna baktığımızda.. Aslında bugünün değil de yarının Galatasaray’ını görüyoruz, çünkü futbolcuların yaş ortalaması gerçekten Galatasaray’ın tecrübesi ile ters orantılı.. Ancak bu oyuncular da oynaya oynaya tecrübe kazanacak ve ilerleyen zamanda Galatasaray çok daha farklı bir yapıya bürünecek. Bu bir değişim süreci ve bu süreç içersinde Galatasaray zaman geçtikçe daha farklı şekilde oynamaya başlayacak ve takım ruhunu da yakaladığı an itibari ile yine o eski günlerine dönen bir Galatasaray olacak gibi görünüyor. Bu maça damga vuran, her iki takımında kalecileriydi diyebiliriz, çünkü yaptıkları hatalar neticesinde her iki takım da kalelerinde golü gördü. Göztepe kalecisinin bacak arasından yediği gol, bize Lazio kalecisinin kendi eliyle içeri aldığı topu hatırlattı.  Galatasaray ikinci yarı daha baskın bir görüntü çizdi ve o zamana kadar sahada etkisiz kalan Morutan’ın adeta slalom yaparcasına attığı güzel golle sahadan galip ayrılan taraf oldu. Basın toplantısında bu defa gayet sakin olduğu görülen Fatih Hoca‘nın tabii ki tecrübesini de gözardı etmemek gerekiyor.

TRABZONSPOR’A LİDERLİK ŞANSI

Bugünkü maçta Alanyaspor’u konuk edecek olan Trabzonspor için liderlik açısından hayati önem taşıyor. Bordo mavili takım, galibiyet halinde 17 puanla liderliğe yükselmiş olacak. Bu kritik maç, şu anda 7. sırada olan Alanyaspor için da hayli önemli. Çünkü galip gelirlerse 3. veya 4. duruma yükselecek.

Öte yandan İstanbul’da bugün Kasımpaşa karşısına çıkacak olan Konyaspor da alacağı puan veya puanlarla tepeye doğru ilerleyebilecek. 

Keyifli maçlar seyretmeniz dileğiyle !... 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir