Fenerbahçe 90+3’te VAR’a takıldı! Eintracht Frankfurt zor kurtuldu…

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında Eintracht Frankfurt deplasmanında konuk olan Fenerbahçe, müthiş baskılı başladığı maçta öne geçmesine rağmen iyi oyununu ilerleyen dakikalarda sürdüremeyince mücadele 1-1’lik beraberlikle sona erdi. Karşılaşmanın 90+3. dakikasında aradığı golü bulan Fenerbahçe, VAR’a takıldı.

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, D Grubu’ndaki ilk maçında Eintracht Frankfurt’a konuk oldu. Maçın ilk 15 dakikasında Alman ekibini hücumlarıyla bunaltan sarı lacivertliler, 10. dakikada Mesut Özil’in golüyle 1-0 öne geçti. Ancak golden sonra kontrolü ele alan Frankfurt, 41’de Djibril Sow ile beraberliği yakaladı. İkinci yarıda istediği ritmi bulamayan sarı lacivertliler, buna rağmen 90+3’te Dimitris Pelkas ile penaltı kazandı. Yunan futbolcu vuruşu kaleciye nişanlasa da, oyuna sonradan giren Mergim Berisha pozisyonu tamamlayarak topu ağlarla buluşturdu. Ancak VAR uyarısıyla Pelkas’ın vuruşu sırasında Berisha’nın ceza sahası içine erken girdiği tespit edilince gol iptal edildi ve maç 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

#TakımOGBMAGYGAVPFormS.Maç
1Olympiakos11002113GFenerbahçe
2Frankfurt10101101BAntwerp
3Fenerbahçe10101101BOlympiakos
4Antwerp100112-10MFrankfurt

Üst TurUEFA Avrupa Konferans Ligi#:SıralamaTakım:TakımO:Oynadığı MaçG:GalibiyetB:BeraberlikM:MağlubiyetAG:Attığı GolYG:Yediği GolAV:AverajP:PuanForm:FormS.Maç:Sonraki Maç

İKİNCİ MAÇ YUNANİSTAN’DA

Fenerbahçe gruptaki ikinci maçında, 30 Eylül tarihinde Olympiakos’u ağırlayacak. Frankfurt ise, deplasmanda Antwerp’e konuk olacak. Öte yandan grubun diğer maçında Olympiakos sahasında karşılaştığı Antwerp’i 2-1 mağlup ederken, Belçika ekibinin tek golünü Fenerbahçe’den kiralanan Mbwana Samatta kaydetti.

FENERBAHÇE ABLUKAYA ALDI!

Maça golle başlama fırsatını yakalayan Fenerbahçe, Diego Rossi ile bu şansı değerlendiremedi. Eintracht Frankfurt’un atağını başarılı şekilde savuşturan Fenerbahçe, hızlı bir atak geliştirdi. Kendi yarı sahasında topla buluşan Luiz Gustavo, ileri uçtaki Diego Rossi’ye müthiş bir ara pası attı. Savunmanın arkasına çok iyi sızan Uruguaylı futbolcu, kaleci Kevin Trapp ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda topu Alman kalecinin üzerine nişanladı ve net bir fırsatı gole çeviremedi. dakikalar 9’u gösterirken topla birlikte ceza sahası içine giren Mesut Özil, altıpas üzerindeki Mert Hakan Yandaş’a pasını verdi. Mert Hakan’ın vuruşu üst direkten oyuna girdi.

MESUT ÖZİL’İN GOLÜ ‘VAR’LA GELDİ

Üst üste ataklarlda Frankfurt kalesini adeta topa tutan sarı lacivertliler, aradığı golü 10. dakikada buldu. Alman ekibinin ceza sahası içinde yaşanan karambolde üst üste goller kaçıran Fenerbahçe’de, Diego Rossi penaltı noktası önünden şutunu çekti. Kaleci Trapp’in uzaklaştırmaya çalıştığı top Mesut Özil’in önünde kalınca yıldız futbolcu ağları sarstı. Yan hakemin ofsayt kararına rağmen ‘VAR’ kontrolüyle gol geçerli sayıldı ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

OFSAYT TUZAĞI BU KEZ İŞE YARAMADI

Her iki takımın da yüksek tempoda oynadığı ilk yarıda top iki kale arasında adeta mekik dokudu. Fenerbahçe kalesinde tehlikeler yaratan Frankfurt, sarı lacivertli savunmanın ofsayt taktiğini 41. dakikada kırmayı başardı ve beraberlik golünü buldu. Savunma arkasına atılan topa Filip Kostic hareketlenirken, ofsaytı bozan isim Diego Rossi oldu. Fenerbahçe savunmasının geride kaldığı pozisyonda Kostic pasını ceza sahası içine gönderdi. Penaltı noktası üzerindeki Djibril Sow müsait pozisyonda bekletmeden yaptığı vuruşla skoru 1-1’e getiren golü attı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARI TEMPO DÜŞTÜ

İlk yarıdaki yüksek tempo ikinci yarıda yerini daha durgun bir futbola bıraktı. Fenerbahçe hücum organizasyonlarında organize olmakta güçlük çekerken, Frankfurt akınlarında ise, sarı lacivertli savunma ve kaleci Altay Bayındır rakibe geçit vermedi. Maçın 74. dakikasında ceza sahası içinde Kostic ile gole çok yaklaşan Frankfurt, genç kaleci Altay Bayındır’ı geçmeyi başaramadı. Fenerbahçen’nin temposunun düştüğü anlarda, teknik direktör Vitor Pereira dört oyuncu değişikliği birden yaptı. Portekizli teknik adam, Berisha, Muhammed, Meyer ve Pelkas’ı sahaya sürdü. Ferdi, Mesut, Valencia ve Mert Hakan oyundan alındı.

Dimitris Pelkas’ın penaltı kazandığı pozisyon. | Foto: Reuters

90+3’TE GOL VAR’A TAKILDI

Oyuncu değişikliklerinden sonra hücumda daha etkin olan Fenerbahçe, uzatma dakikalarında penaltı kazandı. Ceza sahası içinde kalecinin müdahalesiyle yerde kalan Yunan futbolcu, vuruş için penaltı noktasına geldi. Ancak Pelkas vuruşunda kaleci Trapp’i geçemezken, pozisyonu takip eden Mergim Berisha topu ağlarla buluşturdu. Fenerbahçe büyük bir sevinç yaşadığı sırada VAR uyarısıyla Pelkas’ın penaltıyı kullandığı sırada Berisha’nın ceza sahasına erken girdiği tespit edildi ve gol iptal edildi. Bu pozisyonun ardından maç 1-1 sona erdi.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir