Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı lige galibiyetle başladı

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2022-23 sezonunun ilk maçına çıktı. Son şampiyon unvanıyla lige başlayan takımımız, Metro Enerji Salonu’nda konuk ettiği ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni geriden gelerek, uzatma periyotu sonunda 71-63 mağlup etti.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Alperi Onar 17 sayıyla takımımızın en skorer ismi olurken, yeni transferimiz Natasha Howard 14, Olcay Çakır Turgut 13, Alina Iagupova da 9 sayıyla galibiyete katkı verdi.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Selahattin Baki ve Kadın Futbol Takımımızın oyuncuları karşılaşmayı takip etti.

Fenerbahçemiz mücadeleye; Olcay Çakır Turgut, Natasha Howard, Alina Iagupova, Olivia Epoupa ve Kiah Stokes beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk isabeti yeni transferimiz Natasha Howard’tan geldi (2-0). Monika Grigalauskyte ve Gökşen Fitik’le 5-0’lık bir seri yakalayan konuk takım, 2-5’lik üstünlüğü yakaladı. Natasha Howard’la skor üretmeye devam eden Takımımız, Olcay Çakır Turgut’un da sayı katkısıyla 8-7 öne geçti. Devamında Tiffany Hayes ve Gökşen Fitik’le üç sayı çizgisinin gerisini etkili kullanan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi skoru 8-13’e getirdi. Çeyrekte son 2 dakikanın içine 13-18 konuk takımın üstünlüğüyle girilirken, çeyreği de 15-28’le önde tamamlayan taraf Mersin temsilcisi oldu.

Temitope Fagbenle ve Alperi Onar’ın karşılıklı isabetiyle başlayan ikinci çeyrekte skor 19-32’ye geldi. Konuk takım Tiffany Hayes ve Fagbenle’la üretken bir görüntü çizse de Alina Iagupova ve Alperi Onar’la boyalı alanı iyi kullanan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, skoru 24-37’ye getirdi. Rakibi top kayıplarına zorladığımız bu bölümde etkili savunmasıyla da zor anlar yaşatan Fenerbahçemiz farkı tek hanelere indirdi (31-40). Genç oyuncumuz Elif İstanbulluoğlu’nun da süre aldığı ve 3 sayılık isabetiyle katkı verdiği çeyrek 34-40 sona erdi.

Hayes ve Fagbenle’la üçüncü çeyreğe hızlı başlayan konuk takım, farkı yeniden çift hanelere çıkardı (34-44). Alperi Onar ve Howard’la üretken bir görüntü çizen Fenerbahçemiz, Alina Iagupova’nın da skor yüküne ortak olduğu bu bölümde farkı 3 sayıya kadar indirdi (46-49). Gökşen Fitik ve Olcay Çakır Turgut’un karşılıklı basketleriyle final periyotuna 48-52’yle gidildi.

Final periyotuna Epoupa’nın 3 sayılık isabetiyle başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, farkı 1 sayıya indirdi (51-52). İlk 5 dakikada Hayes ve Gökşen Fitik’le skoru 51-57’ye taşıyan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ne Alina Iagupova’yla cevap veren Takımımız skoru 56-57’ye taşıdı. Son 1 dakikanın içine 56-60’la önde giren taraf konuk takım olsa da Fenerbahçemiz Alperi Onar’ın son saniye performansıyla skora denge getirdi ve maçta normal süre 60-60 eşitlikle tamamlandı.

Alperi Onar



Uzatma periyotuna Alperi Onar ve Olcay Çakır Turgut’un 5-0’lık serisiyle iyi başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, topun üzerindeki baskısını artırdığı bu bölümde Kiah Stokes’un da pota altındaki performansıyla 6 sayılık bir fark yakaladı (69-63). Uzatma periyotundaki etkili oyunuyla sonuca giden Takımımız, parkeden 71-63 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Alperi 17, Howard 14, Olcay 13, Iagupova 9, Elif 6, Epoupa 5, Stokes 4, İdil 3.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir