“Fenerbahçe artık Salonlara sığmıyor”

Hamburg Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Çömlek, GAZETEM’in sorularını cevaplarken, hem Fenerbahçe kongresinden kesitler yansıttı, hem de “Bizim kırmızı çizgimizdir” dediği 3 Temmuz Şike olayı hakkındaki bazı yayınların hâlâ sürdürülmesine karşı tepkisini  dile getirdi.

Röportaj: Mehmet Atak / Gazetem.eu

Mustafa Çömlek..2001 yılında kurulan Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nde yönetim kurulu üyesi.. 2006 yılından günümüze kadar Başkan.. Ayrıca, geçmiş yıllarda 2 dönem(6 yıl)  Almanya Fenerbahçeli Dernekler Birliği Başkanı olarak görev yapmış.. 2004 yılından bu yana da Fenerbahçe Kongre Üyesi.. 

Ali Koç’un tek aday olarak ikinci dönem Başkanlığa seçildiği kongreden günler sonra döndüğü Hamburg’da görüştüğümüz Fenerbahçeliler Derneği’nin 15 yıllık kıdemli Başkanı Mustafa Çömlek, sorularımıza geçmedem önce bir konuda mutlaka konuşması gerektiğini ifade etti. Konu ise, bazı Hamburg Galatasaray Derneği yöneticilerinin 3 Temmuz Şike davası ve 2011 sezonu Şampiyonluğu vesilesiyle Fenerbahçe camiasına sosyal medya üzerinden sataşmalarıydı. 

Başkan Ali Koç FB Hamburg dergisini imzalıyor

3 TEMMUZ BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Çömlek şu sözlerle içini döktü: ” Biz Hamburg Fenerbahçeliler Derneği olarak diğer spor ve taraftar dernekleri ile dostane bir çerçevede ilişkilerimizi sürdürmeye özen gösteriyoruz. Son olarak G.Saray Derneği’nin Pilav Günü davetine Başkan Yardımcımız da iştirak etti. Ancak günler sonra, 3 Temmuz Şike Davası ve 2011 yılındaki Şampiyonluğumuz vesilesiyle sosyal medyada camiamıza dolaylı şekilde çamur atmaya yönelik paylaşımlara şahit olduk. 

İdari Menecer Volkan Ballı da dergiyi inceledi

Bu konularda artık Trabzonspor ve Fenerbahçe  Kulüpleri bile açıklama yapmazlarken, Hamburg’daki Galatasaray derneği yöneticileri  neden bu konuya sarılıyor, pek anlamış değiliz. Mahkeme kararlarına saygı duymayarak bu konuları kaşıyanları kınıyoruz. Çünkü “3 Temmuz bizim kırmızı çizgimizdir.”

FENERBAHÇE –  GALATASARAY DERBİSİ DÜNYA SIRALAMASINDA

Almanya’dan gelen üyeler

Başkan Çömlek, bu konudaki düşüncelerini şöyle noktaladı: “Öte yandan, yüz küsur yıldan beri devam eden dostane ve tatlı rekabet ile dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilme övüncüne ulaşan  Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki bu kopmaz bağ, böylesine basit sosyal medya oyunlarına asla alet edilmemelidir. Geçmişe değil, geleceğe bakalım artık!”

BİR FENERBAHÇELİ İÇİN KONGRE ÜYESİ OLMAK… 

* Sayın Çömlek, Fenerbahçe Kongre Üyeliğiniz ve Hamburglu diğer Kongre üye sayıları hakkında bir açıklama yapar mısınız ? 

M. Ç : FB Kongre üyeliğine 4 arkadaşımla birlikte 2004 yılında başvurduk ve kabul edildik. Zaman içersinde bu sayı 52’ye çıktı. Kongre Üye sayısı açısından  Köln Fenerbahçeliler Derneği’nden sonra Hamburg olarak  ikinci durumdayız.Kongre Üyesi olmak, bir Fenerbahçeli için “Olmazsa olmaz” cinsinden ve gurur verici bir olgudur. Çünkü Fenerbahçe Spor Kulübü, tüm FB dernekleri ve taraftarları ile bütünleşmektedir. Bu yüzden sevinçliyiz, gururluyuz. Temennim, diğer bazı  kulüplerde hayli ağır işleyen Kongre Üyeliği işleminin kolaylaştırılmasıdır.

AZİZ YILDIRIM’IN KONUŞMASINDAN ARTI VE EKSİ YÖNLER   

* Fenerbahçe’nin  2 dönem öncesine kadar 20 yıl  Başkanlığı yapmış olan , kulübü için mahkemelerde yargılanıp hapse giren ve sonunda beraat eden Efsane Başkan Aziz Yıldırım, o dönemdeki yöneticileriyle birlikte düzenlediği Basın Toplantısı’nda Başkan Ali Koç yönetimini epeyce eleştirdi ve Başkanlık için aday olmayacağını da açıkladı. Size göre Aziz başkanın amacı neydi ? 

M. Ç : Başkanlığında kendisini koşulsuz şekilde desteklediğimiz Aziz Yıldırım’ın TV’den yayınlanan konuşmasında haklı olduğu çok yönler de var tabii ki..Ancak milyonlarca taraftarı olan kendi kulübünün mevcut yönetimi için, üstelik de tam kongre arefesinde  kullandığı ağır üslup hiç de hoş değildi.  “Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’e sahip çıkılmalıdır” şeklindeki sözlerine, yaşanan bazı gelişmeler nedeniyle katılmamız mümkün değil. Efsane Başkanımız Aziz Yıldırım keşke Kongremize katılsaydı ve eski Başkan olarak eleştirilerini 6500’ü aşkın üyemiz  önünde dile getirseydi. 

Sayın Çömlek, Kongreye tek aday olarak katılıp 6459  oyla ikinci defa  FB Başkanı seçilen Ali Koç’a oyunuzu vermek üzere 16 üye arkadaşınızla  İstanbul’a gittiniz. Ülker Arena Stadyomu’nda maç seyretmek yerine bu defa da yine  FB Başkanı ve Yönetim Kurulu’nu seçtiniz. Kongre safahatı ve öncesinde yaşananları bize anlatırmısınız? 

FB 36 BİN ÜYESİ İLE ARTIK SALONLARA SIĞMAZ OLDU

M.Ç : İlk önce şunu belirteyim ki, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tam 36 bin Kongre üyesi var.  Şayet pandemi ortamı olmasa ve üyelerimizin çoğu kongremize gelecek olsa, salonlara sığmamız mümkün değil. Bu yüzden de 3 yıl önce olduğu gibi, bu defa da kongremiz, Fenerbahçe’nin maçlarını oynadığı  Ülker Arena Stadyomu’nda yapıldı. Maç seyretmek için gittiğimiz stadta bu defa kongre heyecanı yaşamak da hayli değişik bir duygu.

KALAMIŞ’TAKİ YEMEKTE ZAMAN SU GİBİ AKTI

Kalamış Faruk Ilgaz tesinlerindeki yemekte Başkan Ali Koç’la birlikte

Kongre öncesinde benim 30 kadar yurtdışı üyelerimiz için Kalamış’taki Faruk Ilgaz  tesislerinde organize ettiğim yemeğe, yoğun seçim telaşına rağmen Başkanımız Ali Koç’un katılmış olmasının gururuyla çok mutlu olduk. Başkanımız, gönüllerimize su serpmiş oldu.  İdari Menejer Volkan Ballı ile Genel Sekreter Zeynep Sevil Bercan da aramızdaydı.  Bizim açımızdan tarihi önem taşıyan bu yemekte 1 saatlik zaman sanki su gibi aktı, geçti.

Bekir Ünlüataer- Kalamış – YouTube: Bir Tatlı Huzur


* Başkan Ali Koç’la daha önceleri de görüşmüştünüz. Kendisi hakkında neler söylemek istersiniz ? 

M. Ç : Sadece Türkiye’deki Fenerbahçe camiasına değil, Avrupa’dan Amerika kıtasına kadar uzanan FB dernekleri ile Kongre Üyeleri ve taraftarlara önem verip, Kalamış’taki yemeğimize de iştirak ederek bizlere verdiği önemi ortaya koyan  Başkanımız Ali Koç, ayrıca Kongre esnasındaki konuşmasında da yine yurtdışındaki FB dernekleri ve üyelerimizden dakikalarca övgülü sözlerle bahsetmiştir.  Bu yönüyle bile kendisine müteşekkiriz.İSTANBUL’UN EN GÜZEL TARAFI..

 * Sonuç olarak kongre izlenimlerinizi de soralım. Bir de, size göre İstanbul’un en güzel yanı nedir ? 

M. Ç : Kongre vesilesiyle Türkiye’nin dört bir yanından gelenlere ilaveten, işini gücünü bırakarak binlerce kilometre uzaklıktaki dünya ülkelerinden kalkıp, sırf FB kongresine katılııp oyunu kullanmak üzere İstanbul’a gelenlerle bir arada olmak apayrı bir duygu..  Ayrıca  “FB Başkanı ile Yönetim Kurulu ve diğer organların seçiminde ben de oy kullandım” diyerek, bundan bir övünç duyma hissini yaşıyorsun. Bu saydıklarım, ancak yaşanmakla önem kazanır.

Diğer sorunuza gelince.. Şair Yahya Kemal’e Ankara’dan İstanbul’a döndüğünde “Ankara’nın en güzel tarafı nedir” diye sorulduğunda,  kitaplara bile konu olan “İstanbul’a dönüyor olmaktır” şeklinde cevaplamış.. Ben de bu güzel sözden esinlenerek, “İstanbul’dan Hamburg’a dönmektir” diyorum. 

Üyelerden bir grup

* Ve son sorumuz da Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nin faaliyetleri ile Genel Kurul’u hakkında.. Başkanlık için tekrar aday mısınız ?  

M. Ç : Derneğimizin 20. kuruluş yılı münasebetiyle planladığımız 20 değişik etkinliği, Korona pandemisi nedeniyle maalesef uygulayamadık. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası bile 1 yıl gecikme ile 2021’de yapılırken, biz de bekleyen etkinliklerimizden güncel olanlarını önümüzdeki dönem için proğramımıza alacağız inşallah. 

Genel Kurul toplantımızı bu yılın Ekim ayında gerçekleştireceğiz. Şu anda gayet özveriyle ve uyumlu şekilde çalışan bir Yönetim Kurulumuz var.  Ben yine aday olma niyetindeyim. Başkan seçildiğim taktirde, arkadaşlarımla birlikte ve  yeni projelerle hizmetimize devam edceğiz. Tabii ki son kararı üyelerimizin oyları  belirleyecektir.

Hamburg Fenerbahçeliler Dergisi beğenildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir