Fenerbahçe Atina’da 90’da yıkıldı! Avrupa Ligi’ne veda etti…

Fenerbahçe Atina’da Olympiakos’a 90’da yediği golle 1-0 kaybetti ve Avrupa Ligi’ne veda etti. Sarı lacivertliler D Grubu’ndaki diğer maçta Frankfurt ve Antwerp 2-2 berabere kalınca son maç öncesi UEFA Konferans Ligi’ne kaldı.

Fenerbahçe Atina’da 90’da yıkıldı! Avrupa Ligi’ne veda etti…

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe D Grubu’ndaki 5. maçta Yunan ekibi Olympiakos’a konuk oldu. Süper Lig’de derbi galibiyeti ile Atina’ya moralli giden sarı lacivertliler sahaya Avrupa Ligi’nde yoluna devam etme umutlarını sürdürmek için çıktı.

İlk maçta Kadıköy’de rakibine 3-0 kaybeden Fenerbahçe, rövanş maçında etkili bir oyun ortaya koysa da aradığı golü bulamadı ve 90’da yediği golle 1-0 mağlup oldu.

Olympiakos’a galibiyeti getiren golü ise 90. dakikada Tiquinho Soares attı.

YOLUNA KONFERANS LİGİ’NDE DEVAM EDECEK

Atina’dan eli boş dönen Fenerbahçe grupta 5 puanda kaldı, Olympiakos ise 9 puana yükseldi. Fenerbahçe’nin yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etme şansı kalmadı. Gruptaki diğer maçta E. Frankfurt ile Antwerp Almanya’da 2-2 berabere kaldı. Böylece Frankfurt ve Olympiakos tur atlamayı garantiledi. Fenerbahçe ise yoluna UEFA Konferans Ligi’nden devam edecek.

Fenerbahçe, gruptaki son maçında Eintracht Frankfurt’u konuk edecek. Olympiakos ise Antwerp deplasmanına gidecek.

İŞTE MAÇTA YAŞANANLAR:

  • 18. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda kısa pasla topla buluşan İrfan Can Kahveci kaleye şutunu gönderdi ancak bu top direkten geri döndü.
  • 32. dakikada ceza sahası yayı içinde seken topa Youssef El Arabi vuruşunu yaptı. Bu topa uzanan Berke Özer harika bir müdahale ile topu kornere gönderdi.   53’te Fenerbahçe adına çok net bir fırsat kaçtı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde seken topla buluşan Mert Hakan Yandaş topu sağına çekip kaleye şutunu gönderdi ancak bu top uzak direğin yanından dışarı çıktı.
  • GOL!  90’da sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Oleg Reabciuk ceza sahası içine ortasını yaptı. Bu topa hareketlenen Tiquinho Soares gelişine vuruşunu yaptı ve topu ağlarımızla buluşturdu. Olympiakos, Tiquinho Soares’in golüyle maçı 1-0 kazandı.

KAYNAK: www.sozcu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir