Fenerbahçe Beko, ING Basketbol Süper Ligi final serisinde durumu 2-0’a getirdi

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ikinci maçında Anadolu Efes’i konuk eden Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, karşılaşmayı 93-78 kazandı ve seride durumu 2-0 yaparak şampiyonluk yolunda çok önemli avantaj elde etti.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Marko Guduric ve Jan Vesely kaydettikleri 18’er sayıyla takımın skoreri olurken; Tarık Biberovic 17, Nando De Colo 16, Devin Booker da 13 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.

3 galibiyet elde eden takımın şampiyon olacağı serinin üçüncü maçı 11 Haziran Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak. Fenerbahçemiz bu maçı da kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Taraftarlarımız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda tek bir boş koltuk bırakmayarak Takımımızı desteklerken; maçı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden Sertaç Komsoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ahmet Ketenci, Mustafa Kemal Danabaş, İlker Dinçay ve Özgür Özaktaç da izledi.


Maça; Pierria Henry, Nando De Colo, Tarık Biberovic, Devin Booker, Jan Vesely beşiyle başlayan Takımımız, ilk periyodu 18-20 geride tamamladı. İkinci periyoda Marko Guduric’in kaydettiği 11-0’lık seriyle çok iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe Beko, Vesely’nin de orta mesafe basketiyle farkı çift hanelere çıkartarak rakibine mola aldırdı: 31-20. Mola dönüşü Vesely ve De Colo önderliğinde farkı yükseltmeye devam eden Takımımız karşısında Anadolu Efes, bu periyottaki ilk sayılarını periyodun bitimine 4 dakika kala buldu (36-22). Yakaladığı ritmi periyodun sonuna kadar sürdüren Fenerbahçe Beko, farkı 22 sayıya çıkardı ve soyunma odasına 54-32 önde gitti.


İlk yarıdaki etkili oyununu bu periyoda da taşıyan Fenerbahçe Beko, televizyon molasını 62-42’lik skorla önde geçtiği üçüncü periyodu 74-49 önde tamamladı. Rahat oynadığı dördüncü periyotta Tarık Biberovic’in üçlükleriyle farkın erimesine izin vermeyen Fenerbahçe Beko, maçı 93-78 kazanarak final serisinde durumu 2-0’a getirdi.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 18-20
2.Çeyrek: 36-12
3.Çeyrek: 20-17
4.Çeyrek: 19-29

Skor dağılımımız: Vesely 18, Guduric 18, Biberovic 17, De Colo 16,  Booker 13, Şehmus 4, Metecan 3, Henry 2, Ahmet 2.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir