Fenerbahçe Beko Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Bitci Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Tofaş’ı 20 sayı geriden gelerek, uzatma sonunda 93-88 yendi ve adını yarı finale yazdırdı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Bitci Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Tofaş’ı 20 sayı geriden gelerek, uzatma sonunda 93-88 yendi ve adını yarı finale yazdırdı. Sarı lacivertli ekibimiz, cuma günü yarı finalde Galatasaray Nef’le karşılaşacak.

Bursa’da oynanan karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu da izledi. Sarı lacivertli ekibimiz, Tofaş Spor Salonu’nda oynanan maça Henry, Melih, Pierre, Polonara ve Ahmet beşiyle çıktı. İlk çeyreği 25-16 geride tamamlayan Fenerbahçe Beko, ikinci çeyreğin ortalarında 20 sayı geriye düşerken, Tofaş soyunma odasına 48-37 önde gitti. Bursa temsilcisi son çeyreğe de 12 sayılık avantajla başladı. (64-52) Son çeyrekte Fenerbahçe Beko’da sahneye Pierre ve Melih çıktı. Savunmada rakibine geçilmeyen sarı lacivertli ekibimiz, bitime üç dakika kala Melih’in basketiyle 74-73 ile maçta ilk kez üstünlüğü eline geçirdi. Tofaş, bitime 25 saniye kala skoru 76-76’da eşitledi ve maç uzatmaya gitti. Uzatmada Tofaş üç kez öne geçerken, geri adım atmayan Fenerbahçe Beko, Melih’in etkili oyunuyla sahadan 93-88 galip ayrıldı ve Türkiye Kupası’nda adını dörtlü finale yazdırdı.
 
Sarı lacivertli ekibimizde Kaptan Melih Mahmutoğlu 12’de 7 üçlükle oynadığı maçı 27 sayıyla noktaladı. Dyshawn Pierre 15, Devin Booker 14, Marko Guduric de 11 sayı kaydetti.
 
Fenerbahçe Beko, Bitci Türkiye Kupası yarı finalinde cuma günü saat 18.00’de Galatasaray Nef’le karşılaşacak. Kupada yarı final ve final maçları Bursa Tofaş Spor Salonu’nda oynanacak.

Skor dağılımımız: Melih 27, Pierre 15, Booker 14, Guduric 11, Tarık 9, Polonara 9, Henry 6, Ahmet 2.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Bitci Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Tofaş’ı 20 sayı geriden gelerek, uzatma sonunda 93-88 yendi ve adını yarı finale yazdırdı. Maçın ardından Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve 27 sayıyla oynayan Kaptan Melih Mahmutoğlu’nun FB TV’ye yaptığı açıklamalardan derlediklerimiz şöyle:

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic: “İnanılmaz bir efor sarf edildi. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu tip maçlarda bazen insanüstü efor sarf etmek gerekiyor ve aynen böyle oldu. Bu takımın antrenörü olduğum için gurur duyuyorum. Son çeyrekte inanılmaz reaksiyon gösterdiler. Melih’in performansı muhteşemdi. Ona şapka çıkartıyorum. Herkesin büyük katkısı oldu. Bu da bizim takımımızın karakteri. Çok büyük bir maçımız var. Her zaman Galatasaray maçına saygı duyuyoruz. Bu maçın önemini biliyoruz. Maça daha enerjik başlamamız gerekiyor. Bu tür turnuvalarda her takım şansı oluyor ve kesinlikle sürpriz yoktur.”

Kaptan Melih Mahmutoğlu: “Ligi birinci bitirdik ama kupada deplasmana geldik. Zor bir dönemden geçiyoruz. Sürekli aynı takım oynuyor. Gerçek Fenerbahçe’yi  takım sahaya yansıtıyor. Takımla bir kez daha gurur duyuyorum. 20 sayı geriden geldik, hiç kolay değil. Tofaş iyi takım. Defansta sertliği yaptığımız zaman hücumda doğru atışlar yapıyoruz. Galatasaray maçı olduğu için (yarı final)  şimdiden motiveyim. Finale kalmak istiyoruz. Bursa’da Fenerbahçe taraftarının ne kadar iyi olduğunu biliyorum ve derbi maçına taraftarlarımızı bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir