Fenerbahçe, Helsinki’yi Muhammed Gümüşkaya ile devirdi: 1-0

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında HJK Helsinki’yi konuk eden Fenerbahçe, 20 yaşındaki futbolcusu Muhammed Gümüşkaya’nın muhteşem golüyle 1-0 galip geldi ve rövanş öncesi avantajı ele geçirdi. Fenerbahçe, bu gece Avrupa’da kazanan tek Türk takım oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe, Play-Off turu ilk maçında Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki’yi ağırladı. Sakat futbolcuların fazlalığı nedeniyle eksik kadroyla sahaya çıkan Fenerbahçe, altyapıda yetiştirdiği 20 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya’nın füzesiyle sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Yedek kulübesinde ikisi kaleci 6 futbolcu ile maça çıkan Fenerbahçe, forvette Miha Zajc ile başladı. İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutmayı başaran sarı lacivertliler, buna rağmen hücumda üretken olamadı. İlk yarıda iki pozisyonda penaltı bekleyen ancak hakeme takılan Fenerbahçe, ikinci yarıya İrfan Can Kahveci’nin sakatlığı ile başladı. Rakip kale önünde aradığı ritmi bulamayan Fenerbahçe, Vitor Pereira’nın oyuncu değişiklikleriyle kendine geldi.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Bright Osayi Samuel ve Mesut Özil’i oyundan çıkarken, Nazım Sangare ve 20 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya sahaya dahil oldu. Bu değişiklikten iki dakika sonra topla buluşan Muhammed Gümüşkaya, rakip kaleyi sol çaprazdan gören noktadan sert bir şutla ağları sarsarak Fenerbahçe’yi 1-0’lık üstünlüğe taşıdı. Maçın 67. dakikasında sakatlanan Filip Novak’ın yerine oyuna giren 16 yaşındaki Arda Güler de Fenerbahçe’ye pozitif katkı yaparken, kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı lacivertliler altyapıdan yetiştirdiği genç futbolcusuyla galibiyete ulaştı.

Muhammed Gümüşkaya, golden sonra hocası Vitor Pereira’ya sarıldı. | Foto: Hüseyin Çağlar

İki takım 26 Ağustos’ta Finlandiya’daki rövanş maçında karşı karşıya gelecek. Öte yandan 910 gün sonra Avrupa maçına çıkan Fenerbahçe, bu gece Avrupa’da sahne alan Türk takımları arasında galibiyete ulaşan tek takım oldu. Galatasaray, Randers’la berabere kalırken, Trabzonspor Roma’ya, Sivasspor ise Kopenhag’a mağlup oldu.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir