FENERBAHÇE HOCASINI BULDU MU ?

Ersun Yanal ile yollarını ayırdıktan sonra, araya giren Koronavirüs önlemleri yüzünden Süper Lig’e ara verilmesi sebebiyle  yeni hoca konusunda acele etmeyen Fenerbahçe yönetimi, sonunda Hırvat hoca Nenad Bjelica’ya yöneldi.

Hürriyet gazetesinin Hırvat basınına dayanarak verdiği haberde,  teknik direktörlük için Erol Bulut, Abdullah Avcı, Daum, baba Lucescu, sezon sonunda oğul Lucescu gibi isimlerin dillendirildiği Fenerbahçe camiasında, gelecek sezon için yönetimin titiz davrandığı ve Hırvat teknik adam  Nenad Bjelica bu görev için öne çıkan aday olduğu belirtildi.

Yurt dışında vasat bir grafik çizen Hırvat teknik direktör, asıl çıkışını ülkesinde gerçekleştirdi. 2018’de Dinamo Zagreb’in başına geçen Bjelica, takımı üst üste 2 yıl lig şampiyonu yaptı. Bu sezon da en yakın rakibinin 18 puan önünde lider olan Dinamo’nun mutlu sona ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak koronavirüs krizinde kulüp başkanı Zdravko Mamic’in kendisine danışmadan futbolcuları ve teknik heyeti maaş indirimine zorlamasını gerekçe gösterip istifa etti. 48 yaşındaki Bjelica, Hırvatistan Ligi’nin yanı sıra Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nde de büyük sükse yapan maçlar oynadı.

Sırpça, Almanca ve İngilizce bilen Bjelica’nın en karakteristik özelliği sert ve disiplinli bir teknik direktör olması. Antrenmanlarda ve maçlarda prensiplerinden taviz vermeyen Hırvat çalıştırıcı, oyuncularından hep ciddiyetle çalışmalarını istiyor ve hata affetmiyor.
TRT Spor’a konuşan Hırvat teknik direktör, Fenerbahçe ile görüştüğünü itiraf etti. Bjelica, “Fenerbahçe ile görüştük. Olumlu veya olumsuz biten bir şey yok. Görüşmeler devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: HÜRRİYET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir