Fenerbahçe Safiport, Bitci Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı yenerek yarı finale yükseldi

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Mersin’in ev sahipliği yaptığı Bitci Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final maçında karşılaştığı Galatasaray’ı 74-68 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı.

16 sayı, 10 ribauntla oynayan Tuğçe Canıtez double-double yaptı. Alina Iagupova kaydettiği 18 sayıyla takımın skoreri olurken, Olcay Çakır Turgut da 10 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.
 
Potanın Kraliçeleri, Bitci Kadınlar Türkiye Kupası yarı final maçında 24 Mart Perşembe günü Nesibe Aydın’la karşılaşacak.
 
Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş da izledi.
 
Takımımız maça; Olcay Çakır Turgut, Elizabeth Williams, Tuğçe Canıtez, Kayla McBride, Alina Iagupova beşiyle başladı.


Alina Iagupova ve Kelsey Plum’ın karşılıklı serileriyle başlayan mücadelede  televizyon molası 12-13’lük skorla geçildi. Mola dönüşü Alperi, Iagupova ve Olcay’la sayılar üreten Takımımız, ilk periyodu 22-24 tamamladı. Dengeli geçen ikinci periyodun ardından soyunma odasına 40-43’lük skorla gidildi.
 
İkinci yarıya Iagupova ve Olcay’ın kaydettiği 4-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe Safiport, televizyon molasını da 51-49 önde geçti. Etkili savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı vermeyen Takımımız, kalan bölümde skor avantajını sürdürdü ve final periyoduna 57-53 önde girdi. Dördüncü periyotta Iagupova, Williams, McBride, Olcay ve Tuğçe’nin turnikeleriyle farkı 9 sayıya (72-63) kadar yükselten Fenerbahçe Safiport, son bölümde hata yapmadı ve Galatasaray’ı 74-68 mağlup ederek adını kupada yarı finale yazdırdı.
 
Çeyrek Skorları:

1.Çeyrek: 22-24
2.Çeyrek: 18-19
3.Çeyrek: 17-10
4.Çeyrek: 17-15

Skor dağılımımız: Iagupova 18, Tuğçe 16, Olcay 10, Alperi 9, McBride 9, Williams 8, Sabally 4.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir