Fenerbahçe Safiport, EuroLeague Women’da grup maçlarını galibiyetle tamamladı

EuroLeague Women’da grup lideri olarak çeyrek finale kalmayı garantileyen Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, B Grubu’ndaki 14. ve son maçında Beretta Famila Schio’yu konuk etti. 19 Ocak Çarşamba günü oynanması planlanan 12. hafta karşılaşması, Covid-19 vakaları sebebiyle ertelenmişti. Rakibini, Metro Enerji Spor Salonu’nda ağırlayan Takımımız, taraftar desteğini de arkasına alarak parkeden 82-65 galip ayrıldı.

Potanın Kraliçeleri, böylece EuroLeague’de oynadığı son 9 maçı da kazanarak çeyrek finalin yolunu tuttu.

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımızın ilk beşi şu isimlerden oluştu:
Alina Iagupova, Kayla McBride, Olcay Çakır Turgut, Satou Sabally ve Elizabeth Williams.

Hava atışına çıkan Williams’ın kazandığı topla ilk hücumu gerçekleştiren Takımımız, yine pota altında Elizabeth Williams’ın basket faulüyle 3-0’ı buldu. Özellikle defansta istediği sertlikte bir oyun sergileyerek maça başlayan Fenerbahçemiz, Olcay Çakır Turgut’un da turnikesiyle skoru 5-0’a getirdi. İlk sayılarını Sandrine Gruda ile bulan konuk takım karşısında hücumda Satou Sabally’den de katkı alan Kadın Basketbol Takımımız, skorboardda durumu 10-2’ye getirdi. Devamında Olcay’ın yerine oyuna dahil olan Bria Hartley ve Satou Sabally’le 3 sayı çizgisini çok etkili kullanan Potanın Kraliçeleri, bitime 2:25 varken farkı 18 sayıya kadar çıkardı (20-2). Çeyreğin devamında da üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe Safiport, rakibine sadece 2 sayı bulma imkanı verdiği ve yüksek saha içi isabetiyle oynadığı (64.71%) ilk çeyreği 28-2’lik üstünlükle tamamladı.



Olcay Çakır Turgut ve Sandrine Gruda’nın karşılıklı basketleriyle başlayan ikinci çeyrekte Diamond De Shields ve Olbis Andre’yle ilk çeyreğe oranla daha üretken bir görüntü çizen Famila Schio, skoru 33-16’ya getirdi. Bu periyotta Amanda Zahui ve Elizabeth Williams gibi iki önemli uzununu pota altında çok etkili kullanan Fenerbahçe Safiport, soyunma odasına 37-25 önde girdi.

Kitija Laksa ve Diamond De Shields’la üçüncü çeyreğe oldukça iyi başlayan İtalyan temsilcisi, Sandrine Gruda’yı da devreye soktuğu periyotun hemen başında farkı iki sayıya kadar indirdi (39-37). Kayla McBride ve Satou Sabally ile reaksiyon verdiğimiz bu bölümde skor üstünlüğünü korumayı başardık (43-39). Çeyrekte son 5 dakikaya girilirken Giorgia Sottana’yla bir seri bulan konuk takım 45-46’lık üstünlüğü yakaladı. Skorer isimlerimizin devreye girdiği çeyreğin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu ve Fenerbahçemiz son 10 dakikaya 57-51’lik üstünlükle girdi.

Alina Iagupova ve Satou Sabally gibi eli sıcak isimlerimizin sayılarıyla final periyotuna iyi başlayan Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, farkı yeniden çift hanelere çıkardı (62-51). Çeyreğin devamında da Satou Sabally, Alina Iagupova ve Olcay Çakır Turgut gibi skorer oyuncularından maksimum verimi alan Fenerbahçemiz, yüksek enerjiyle oynadığı mücadeleden 82-65 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Sabally 24, Olcay 16, McBride 12, Iagupova 11, Williams 9, Hartley 5, Zahui 5.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir