Fenerbahçe’den Şampiyonlar Ligi’ne veda! 1-2

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda golsüz eşitlikle biten ilk maçın rövanşında Mircea Lucescu’lu Dinamo Kiev’i konuk etti. Uzun bir süre sonra Kadıköy’de yaklaşık 50 bin taraftarının önünde sahaya çıkan Kanarya, normal süresi 1-1’lik eşitlikle geçen mücadeleden uzatma bölümünde yediği gol ile 2-1 mağlup ayrıldı ve Devler Ligi’ne veda etti.

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe , Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda golsüz eşitlikle biten ilk maçın rövanşında Mircea Lucescu’lu Dinamo Kiev’i konuk etti. Uzun bir süre sonra Kadıköy’de yaklaşık 50 bin taraftarının önünde sahaya çıkan Kanarya, normal süresi 1-1’lik eşitlikle geçen mücadeleden uzatma bölümünde yediği gol ile 2-1 mağlup ayrıldı

Bu sonuçla Devler Ligi’nde veda eden ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek olan Fenerbahçe, Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Çekya ekibi Slovacko ile eşleşmiş oldu.

Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde kapalı gişe olarak oynanan mücadeleye Fenerbahçe oldukça etkili başladı. Art arda pozisyonlar bulan Sarı-Lacivertli ekip adeta Ukrayna temsilcisini yarı sahasında hapsetti. Ancak etkili pozisyonlara rağmen ilk yarıda gol sesi çıkmadı ve iki ekip 0-0’lık eşitlikle devreye girdi. İkinci yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe olsa da İsmail Yüksek’in 53. dakikada 2. sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kalması ile Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldı. Bunun ardından Ukrayna ekibi, 57. dakikada Buyalskiy’nin golüyle 1-0 öne geçti. Sarı-Lacivertli ekip mücadelenin 70. dakikasında ise Enner Valencia ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Sarı-Lacivertli ekip 89. dakikada ise Attila Szalai ile skora dengeyi getirdi. Mücadelenin normal süresi 1-1’lik eşitlikle tamamlanırken karşılaşmada uzatma bölümüne geçildi. Uzatma bölümünde Dinamo Kiev’den Karavaev’in attığı gol ile Ukrayna temsilcisi yeniden öne geçti ve mücadeleyi kazandı.

Kaynak:Fanatik

https://www.fanatik.com.tr/ozet-fenerbahce-dinamo-kiev-mac-sonucu-1-2-2293663

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir