Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi grup aşamasındaki rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında ülkemizi temsil edecek olan Fenerbahçe’nin rakipleri belli oldu. Fenerbahçe’nin yer aldığı grupta Dinamo Kiev sürprizi yaşandı.

UEFA Avrupa Ligi grup aşaması kura çekimi İstanbul’da gerçekleştirildi. Austria Wien’i eleyerek grup aşamasına katılma hakkı kazanan Fenerbahçe’nin yer alacağı grup ve rakipleri belli oldu.

B Grubu’nda yer alan Fenerbahçe, Dinamo Kiev, Rennes, AEK Larnaca ile eşleşirken, H Grubu’nda yer alan Trabzonspor ise, Kızıl Yıldız, Monaco, Ferencvaros ile aynı gruba düştü.

Avrupa Ligi’nde grup aşaması maçları 8 Eylül’de başlayacak ve son maç 3 Kasım’da oynanacak. Gruptan çıkan takımların oynayacağı Play-Off’lar 16 ve 23 Şubat 2023’te gerçekleştirilecek. Son 16 turu 16 Mart’ta, çeyrek final 13 ve 20 Nisan’da, yarı final 11 ve 18 Mayıs’ta oynanacak. Macaristan’daki 65 bin kişilik Puskas Arena’da oynanacak final müsabakası ise, 31 Mayıs 2023’te yapılacak.

JESUS’UN DİLEĞİ GERÇEKLEŞTİ

Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Dinamo Kiev’e elenerek Avrupa Ligi’ne katılan Fenerbahçe, Ukrayna ekibiyle Avrupa Ligi gruplarında da rakip oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Austira Wien maçından sonra yaptığı açıklamada, “Kiev maçı boğazımda düğüm gibi kaldı. Onlarla tekrar oynamak isterim” demişti.

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplar şöyle oluştu:

  • A Grubu: Arsenal, PSV Eindhoven, Bodo-Glimt, Zurich
  • B Grubu: Dinamo Kiev, Rennes, Fenerbahçe, AEK Larnaca
  • C Grubu: Roma, Ludogorets, Real Betis , Helsinki
  • D Grubu: Braga, Malmö, Union Berlin, Union Saint Gilloise
  • E Grubu: Manchester United, Real Sociedad, Sheriff Tiraspol, Omonoia
  • F Grubu: Lazio, Feyenoord, Midtjylland, Strum Graz
  • G Grubu: Olympiakos, Karabağ, Freiburg, Nantes
  • H Grubu: Kızıl Yıldız, Monaco, Ferencvaros, Trabzonspor

AVRUPA LİGİ FORMATI

Avrupa Ligi’nde 32 takım, dörderli 8 grupta mücadele edecek. Grup birincileri, doğrudan son 16 turuna yükselecek. Gruplarını ikinci sırada tamamlayanlar, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin grup üçüncüleriyle Avrupa Ligi play-off’larına katılarak son 16 turuna kalma mücadelesi verecek.

Avrupa Ligi gruplarını üçüncü sırada tamamlayan ekipler ise yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde devam edecek. Takımlar, grup aşamasından sonra iki maçlı eleme usulüyle oynanacak eşleşmelerden galip çıkarak finale yükselmeye çalışacak.

Kaynak : Sözcü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir