FENERBAHÇENİN EN HIZLI YÜZÜCÜSÜ EMRE SAKÇI TARİH YAZDI!

Fenerbahçe’nin milli yüzücüsü ve Türkiye’nin gelmiş geçmiş en hızlı yüzücüsü unvanını taşıyan Emre Sakçı, ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. Kariyerinde birçok rekoru bulunan Sakçı, Uluslararası Yüzme Ligi’nde 25.74’lük derecesiyle erkekler 50 metre kurbağalamada birinciliğe ulaştı ve tarihin en iyi 9. derecesini yaptı. Sakçı, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları bulunan Adam Peaty’yi de geride bıraktı.

Fenerbahçe’nin 23 yaşındaki milli yüzücüsü Emre Sakçı, Uluslararası Yüzme Ligi’nde (ISL) birinci oldu. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Uluslararası Yüzme Ligi’nde mücadele eden milli yüzücü Emre Sakçı, 25.74’lük derecesiyle erkekler 50 metre kurbağalamada birinciliğe ulaştı.

Tokyo’da gelecek yıl düzenlenecek olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek Sakçı, olimpiyat ve dünya şampiyonlukları bulunan “tarihin en iyi kurbağalama yüzücüsü” olarak anılan Büyük Britanyalı yüzücü Adam Peaty’yi geride bıraktı. 25 yaşındaki Peaty, 26.06’lık derecesiyle yarışta ikinci sırada kaldı.

Yüzmeye 3 yaşında başlayan ve 15 yaşında A Milli Takım’a seçilen Sakçı birçok kez Türkiye rekorunun sahibi olurken, 2015’te dünya gençler rekorunu egale etti. Aralık 2018’de Çin’de düzenlenen ve dünyanın en iyi yüzücülerinin katılabildiği Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası “50 Metre Kurbağalama” kategorisinde 25.89’luk derecesiyle dünya 5.’si olan Emre Sakçı, dünya tarihinin en iyi 11. derecesinin de sahibi oldu.

Macaristan’daki yarışta 25.74’lük dereceyle Türkiye rekorunu bir kez daha kıran 23 yaşındaki Sakçı, ‘Türkiye’nin gelmiş geçmiş en hızlı yüzücüsü’ unvanını hak ettiğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

İlker Dinçay, Fenerbahçe Yüzme Şubesi sporcularının geçtiğimiz yıl düzenlenen şampiyonalarda önemli dereceler elde ettiğini vurgulayarak, “Fenerbahçeli sporcular; Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası, Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen Dünya Kupası müsabakaları, İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası, Belçika’da düzenlenen Diamond Speedo Race yarışları, Avusturya’daki kentinde Multinations Yıldızlar müsabakaları ve İsviçre’deki Sursee kentinde Multinations Gençler Müsabakalarında önemli dereceler aldı, Türkiye rekorları kırdılar. Fenerbahçe; yüzme, kürek, yelken, atletizm gibi farklı branşlarda ülkemizin geleceği olan çocukları ve gençleri sporla buluşturuyor. Bu Fenerbahçe’nin ülkesine yaptığı hizmetin en güzel göstergesidir.  Biz de yöneticiler olarak bu geleneğimizi ve başarıları sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz.  Başkanımıza da bize verdiği destek için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir