‘Filenin Sultanları’ndan muhteşem zafer! Adım adım şampiyonluğa

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, muhteşem zaferlerine bir yenisini daha ekledi. Polonya’ya nefes aldırmayan ‘Filenin Sultanları’, yarı finale yükseldi.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası Çeyrek Final maçında Polonya ile karşılaştı. Rakibine adeta nefes aldırmayan ‘Filenin Sultanları’, 3-0 galip gelerek yarı finale adını yazdırdı.

Bulgaristan’ın Filibe kentindeki Kolodruma Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk iki setinde muhteşem bir oyun ortaya koyan ‘Filenin Sultanları’, 25-18 ve 25-14 aldığı setlerle 2-0 öne geçti. Son sette temposu biraz düşse de rakibine geçit vermeyen Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 25-22 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

‘Filenin Sultanları’nda Ebrar Karakurt 20 sayıyla en skorer isim olurken; ona Eda 12, Hande 11, Tuğba 10, Zehra 9, Cansu 1 sayıyla eşlik etti.

Rakip 1 Eylül’de belli olacak
Avrupa Şampiyonası’nda 7’da 7 yaparak ilerleyen ve rakiplerine sadece 2 set veren ‘Filenin Sultanları’, yarı final maçlarını Sırbistan’da yapacak. Türkiye, 3 Eylül’de Sırbistan-Fransa maçının galibi ile oynayacak. Sırbistan-Fransa maçı 1 Eylül’de oynanacak.

‘Filenin Sultanları’, ilk maçta Romanya’ya ve Son 16 Turu’nda Çekya’ya karşı verdiği sertler dışında tüm maçlarını 3-0 kazandı. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu süreçte Ukrayna, İsveç, Finlandiya ve Hollanda’yı set vermeden geçti.

Yarı finale 6’da 6 yaparak gelen ve rekor bir seri yakalayan Türkiye, Polonya’yı da yenerek, rekorunu geliştirdi.

Salon: Kolodruma

Hakemler: Aleksandar Vinaliev (Bulgaristan) – Aleksander Sikanjic (Lihtenştayn)

Türkiye: Cansu, Tuğba, Zehra, Ebrar, Hande, Eda, Simge (L) (Ayça (L)

Polonya: Efimienko, Wenerska, Czyrnianka, Alagierska, Stysiak, Gorecka, Stenzel (L) Jagla (L) (Smarzek, Lukasik, Grajber, Nowicka)

Setler: 25-18, 25-14, 25-23

Süre: 1 saat 17 dakika (25′ 23′ 29′)

Kaynak: sözcü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir