FİRMALARDAN ÖZEL HABERLER (1)

Hamburg ve çevresinde faaliyet gösteren bazı  Türk firmalarının Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla işleyiş durumunu araştırdık. Kim açık, kim kapalı, hangisi kısıtlamaya gitti gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Haber: Mehmet ATAK / Düzenleme: Naciye ASLAN

Korona virüs tedbirleri sebebiyle görüldü ki, belki de 2. Dünya savaşından bu yana yaşanmamış bir şekilde  sağlık önlemleri  çerçevesinde ilk defa iş yerlerini kapatmak zorunda kalan firma sahipleri, bu beklenmeyen kriz nedeniyle karşılaştıkları maddi sıkıntıya rağmen ümitlerini kaybetmezken, bir yandan da müşterilerine hizmet verememekten dolayı üzüntülerini dile getirmekten geri kalmıyorlar.

Kimi iş yerini tam olarak kapatırken, kimi de işçi kısıtlamasına giderek ürünlerini hijyen şartlarına uyarak, ancak paket sistemiyle müşterilerine hizmet veriyor.  Marketler, Eczaneler, Fırınlar açık.. Bazı restoranlar “Evlere paket servisi”ni devreye sokmuş durumda.  Online sistemle çalışanlar da var.  Dört gözle beklenen tarihler ise, resmi açıklamanın yapılacağı 20-30 Nisan arasını gösteriyor.

İşte  çeşitli branşlarda faaliyet gösteren Türk firmalarının  durumu:

SCHANZEN BAECKEREI

Gürol GÜR : İçerde ve dışarıda tüm oturma alanlarını kapattık. Müşterilerimize yalnızca paket usulü satış hizmeti veriyoruz. Haliyle eleman kısıtlaması da yapıldı. Gelişmelerin takibindeyiz.

AKA HASTA VE YAŞLI BAKIM MERKEZİ

Esma ARSLAN : Biz sağlık sektöründe hizmet verdiğimiz için, zaruri önlemler haricinde pek etkilenmiyoruz ve faaliyetlerimiz aynen sürüyor. Fakat, mevcut hastalarımız ve çalışanlarımızın da sağlığını düşünerek, yeni hasta alımını durdurduk.

DER BROTKORB

Celal PAMUKOĞLU : Sağlık açısından müşterilerimizin geleceğini de göz önüne alarak, geçen hafta işyerimizi kapattık. Ümidimiz ise hayatın bir an önce normale dönmesidir.

ATLAS AUTOMOBİLE

Özer KÖSE: Satış bölümümüz kapalı olup, ancak servis bölümüne sağlık şartlarına uyarak müşterilerimize hizmet veriyoruz. Satışlarımız Online sistemi üzerinden yapılmaktadır.  

POST GAZETESİ

Erdal ALTUNTAŞ: Çoğu işyerleri kapalı olduğu için, yayına başlamamızdan 18 yıl sonra, ilk defa olarak Nisan ayı sayımızda Korona ağırlıklı bir gazeteyi  herkesin okuyabileceği şekilde gelecek hafta Online sistemiyle yayınlayacağız. İşletmelerin açılmasıyla birlikte tabii ki yazılı gazetemizi tekrar devreye sokacağız.

KITA GLÜCKLCHE KIDS

Özlem ULAŞ : Çocuklarımız için alınan korunma önlemlerine göre, Yuva’daki çocukların yüzde 90’ı evlerinde aileleriyle birlikte kalıyor şu an. Ama toplum için önemli olan mesleklerden Doktor, Hastane, Eczane, Market ve Sağlık Bakanlığı çalışanlarının çocuklarına zorunlu olarak Yuva hizmeti vermekteyiz.

BMZ FİNANS- KREDİ SİGORTA

Halis BAŞBUĞ: Şu günlerde firma olarak açıkız ama genelde Online sistemle çalışıyoruz. Tabii bize gelen olursa, virüs önlemleri sebebiyle onlarla mesafeli olarak ve kısa şekilde görüşüyoruz.  

KAPLAN DÖNER

Musa ÖZER : Özellikle Restoran ve İmbissler  kapatılınca, Döner sektörü olarak mecburen biz de üretimimizi  durdurmak zorunda kaldık. Şu anda yalnızca paket servisi yapan restoranların açık olması sebebiyle üretimimiz yüzde 10’lara indi. İhtiyaçları ilk planda stoklarımız sayesinde karşılıyoruz.

EK- AUTOMOBİLE

Durmuş ERKİŞİ : Haftalardır bazı büyük araba şirketler bile kapılarını kapatırlarken, tabii ki biz de gelişmelere uyarak satış bölümümüzü kapattık. Şimdi artık internet üzerinden satışlarımızı yapmak durumundayız.

FOTO STUDİO XL

Şevket KELLEKULA: Düğün salonları ve eğlence mekanları kapalı olduğu için, biz de fotoğraf ve video çekimi faaliyetlerimizi durdurduk.

FİRMALARDAN ÖZEL HABERLER (1)” için bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir