FUTBOLDA “MEYDAN OKUMA” MODASI

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, Koronavirüs sebebiyle karşılaşmaların iptal edilmesinden sonra dünyada  Twitter hesapları üzerinden başlatılan “Meydan Okuma” modasına uyarak “efsane” futbolcularını açıkladı.

Gazetelere yansıyan haberlere göre, her kulübün, tarihinde efsane olarak adlandırılan dört futbolcusunun adını verdiği harekette Beşiktaş Kulübü, Süleyman Seba, Les Ferdinand, Sergen Yalçın ve Atiba Hutchinson‘ın adını vererek, Fenerbahçe, Juventus, Boca Juniors ve Vissel Kobe takımlarından efsane futbolcularının adını istedi. Fenerbahçe Kulübü ise siyah-beyazlıların çağrısına Lefter Küçükandonyadis, Can Bartu, Alex de Souza ve Toni Schumacher ile cevap verdi. Sarı-lacivertliler de Sheffield United, Barcelona, Bayern Münih ve Fiorentina kulüplerine meydan okuyarak efsane futbolcularının isimlerini sordu.
Sarı-lacivertli ekibi cevaplayan Barcelona, Leo Messi, Johan Cruyff, Andres Iniesta ve Pep Guardiola‘nın isimlerini verirken, Galatasaray da Milan’ın çağrısına, Metin Oktay, Bülent Korkmaz, Georghe Hagi ve Wesley Sneijder’in adını vererek katıldı.
Twitter’da gittikçe büyüyen meydan okumalara, değişik ülkelerden ünlü takımlar da iştirak etti. 

Derleme: Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir