G.Saray Marsilya’dan lider döndü

Galatasaray, Marsilya’ dan 1 Puan ile mutlu ve hatta gruptan çıkmak için de umutlu döndü.  ilk yarının son dakikasında Kerem, yakaladığı fırsatı değerlendirebilseydi, İstanbul’a üç puanla dönmesi işten bile değildi. Kerem iyi niyetle ve amatör ruhla mücadele ediyor ama tek eksiği tecrübe.. Buçok müsait pozisyonda da tecrübesizliğinin kurbanı oldu diyebiliriz. 

Hakan Ortatepe yazdı..

Maçın genelinde baskın taraf ev sahibi Marsilya idi. Özellikle Türk oyuncuları Cengiz Ünder, ilk devrede kanattan yaptığı bindirmelerle ve içeri mesafa kat ederek, oynadığı kanada göre, ters ayakla attığı şutlarla, oldukça etkiliydi. Galatasaray arada bir geliştirmeye çalıştığı ataklarla etkili olmak istedi. Ama herhalde Marsilya kalecisi hayatının en rahat maçını oynadı ve hemen hemen hiç zorlanmadı. Çünkü Galatasaray maçı kazanmak için hiç bir şekilde ekstra bir iş yapmadı. Topu Marsilya’ya  bırakıp, sadece savunma pozisyonunda “ben burada bir puanı istiyorum” “aman gol yemeyeyim” dercesine savunma futbolu oynadı. Bu arada Muslera’nın maçın kaderini etkileyen kurtarışlarını da belirtelim. 

“RESULTANTE İMPORTANTE” TAKTİĞİ

Bir ara Fatih Hoca, diğer maçlarda da yaptığı gibi, maçı kazanmak için Diagne ve Emre Kılınç hamlesini yaptı. Hani topu ortada tutup Emre Kılınç vasıtasıyla Diagne’ ye aktarıp gol bulma düşüncesine kapıldı.  Ancak kazanamayacağını anlayınca da “daha fazla riske gerek yok” deyip, defansa Luyindama’yı alıp, orta alana da top hakimiyeti yüksek olan Babel takviyesini yaptı. Bu şekilde de skoru koruma düşüncesine girdi ve bunda da başarılı oldu. Bazen amaca ulaşmak içinde taviz vermek gerekir, ama istediğini almaktır esas olan. Fatih Hoca da burada genel anlamda oyundan taviz verdi ama esas olanı gerçekleştirip, istediğini aldı. Onun her zaman söylediği „Resultante importante“, yani “Önemli olan sonuçtur“ ve sonuçta da Galatasaray bir puanı alıp grupta liderliğini devam ettirdi.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray’ın grubunda bir sonraki maçını Lokomotif Moskova’ya karşı mutlak galibiyet parolası oynayacağını belirterek, Marsilya’daki maçtan bazı notlar yansıtalım: 

* Daha 9. dakikada GS ceza sahası içinde Taylan’ın ters kafa vuruşunun direğin üstünden dışarı gitmesi pozisyonu herkese derin bir oh çektirdi.

*  İlk yarının bitimine 9 dakika kala Türk seyircilerin de bulunduğu tribinden patlama sesleri ve ardından da başlayan yangın sebebiyle oyun 8  dakika durdu. Fatih Terim ile kaptan Muslera’nın o tribünlere kadar gidip seyircileri sükunete davet etmeleri etkili oldu ve  maç tekrar başladı ama  patlama sesleri de devam etti. Bakalım bu patlama ve yangının cezası hangi takıma kesilecek!..

* Maçın 75. dakikasında Marsilya’nın lehine verilen penaltı kararı, 5 dakikalık bekleme ve VAR incelemesi sonucu iptal edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir