G.SARAY’IN 20 YIL ve 23 MAÇLIK FENER HASRETİ 3-1’LE BİTTİ

Süper Lig’de 23. hafta  gerçekten muhteşem derbilere sahne oldu. Cumartesi, 2-2’lik Beşiktaş – Trabzonspor..
Pazar günü de 1-3’lük Fenerbahçe – Galatasaray..
Ve.. Gençlerbirliği’nin Ankaragücü’nü 1-0 yendiği “Ankara Derbisi” ile tarihe geçen bir futbol haftası yaşandı.

HABER: Hakan ORTATEPE

Özellikle Trabzonspor’un uzatmada beraberliği yakaladığı Beşiktaş karşılaşmasının ertesi günü, penaltı kararları ile Sarı ve Kırmızı kartların havada uçuştuğu Fenerbahçe- Galatasaray arasındaki maçlardan  mücadele adına büyük keyif aldık.

Evet, Efsane 20 yıl sonra geri döndü. G. Saray, Hem Kadıköy’de 23 maçtır kazanamama serisine son verip geri döndü, hem de 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen sahadan 1-3 galip ayrılarak geri döndü. Uzun yıllardır bu şekilde derbi tadında bir karşılaşma seyretmemiştik. Sarı kartlar, kırmızı kartlar, karşılıklı penaltılar, maç sonunda FB başkanı Ali Koç’un protesto sesleri karşısında  sahaya atlaması, istifa etmesi beklenen sarı kartlı Ersun Yanal’ın görevi başında kalması, Fatih Terim’in kırmızı kart görmesi ve Beşiktaş 3 puana yaklaşmışken, Trabzonspor’un uzatma dakikalarındaki golüyle zirveye tutunması ve siyah beyazlı takımın 7.likte kalması.. Gençlerbirliği’nin Ankaragücü’nü 1-0 yenerek düşme hattına itmesi.. Galatasaray’ın bu sezon ilk defa ikinciliğe çıkması..  Bütün bunlar geçen haftanın zihinlerimizde kalan noktalarıydı.

FENERBAHÇE – GALATASARAY MAÇI FARKLI DA BİTEBİLİRDİ

Şayet, her fırsatta Fenerbahçe ceza sahasına dalan Onyekuru biraz becerikli olsaydı, bu önemli derbide belki de tarihi fark olurdu. Galatasaray daha etkili oyun oynayıp hemen her atağını sonuçlandırdı ve geri dönen hiç bir atak olmadı. O nedenle Muslera bir iki pozisyon dışında çok zorlanmadı. Kontratak futbolunu da çok iyi uygulayan Galatasaray sevinen taraf oldu. Son maçları gol adamı ile Adem Büyük ile etkili futbolu ve kritik golleriyle eski formuna kavuşan Emre Akbaba’yı uzatmaların son dakikasında oyuna dahil eden Fatih Terim, bu ikilinin yerine hırçın Belhanda ve Falco’lu bir kadro ile oyuna başladı. Sarı kartı olan Belhanda, oyundan alınırken bile, tartıştığı Deniz Türüç’le birlikte kırmızı kart gördü. G. Saray’ın gollerini Donk, Falcao (Penaltıdan) ve Onyekuru kaydetti.

Fener takımına baktığımızda, eksik kadrosuna rağmen kendi sahasında hiç bu kadar çok pozisyon vermemişti. Herhangi bir şekilde de organize olup, takim olarak sistemli bir oyun oynayamadı. Futbolcular da aslında iyi olmadıklarını bildikleri için hakem üzerinden konuşup bunu kapatmaya çalıştılar. Haftalardır hemen her macta iki sarı karttan kırmızı görmesi gereken Serdar Aziz, bu macta hakem onun bu durumunu  fark ettiği için rahat oynayamadı. İlk golde Donk’u kaçırdı. Jailson da penaltı yaptırarak hatalar zincirine bir yenisini daha ekledi. Ozan, Vedat ve Kruse de istenildiği kadar etkili olamadı. Fener’in kadrosunda 2 eski G. Saraylı Serdar Aziz ile Tolga Ciğerci de yer aldı.  Kısacası Fenerbahçe kötü oynadı ve kaybetti. Takımın tek golünü penaltıdan Kruse kaydetti. Aldığı bu galibiyetle Galatasaray, hem 20 yıllık ve 23 maşlık galibiyet hasretini sona erdirdi, hem de  şampiyonluk yarışında yerini biraz daha sağlamlaştırdı.

BJK 2 – TRABZONSPOR 2

Haftanin ilk derbi maçında ise Beşiktaş ve Trabzonspor karşı İstanbul’da karşıya geldi.
“Atan ve tutan iyi olunca gerisi önemli değil” klasik söyleminin Trabzonspor’a ne kadar uyduğunu bu maç sonunda gördük. Beşiktaş adeta Trabzon’u kendi sahasına mahkum etti ama kalecileri Ugurcan’ı geçemedi ve son dakikada Sörloth’un beraberlik golüne engel olamadı.
Trabzonspor avantajını korudu “Bize her yer Trabzon” deyip şampiyonluktaki iddasını sürdürdü.
Şampiyonluk yarışının daha da kızıştığı Süper Ligi izlemeye devam…

ZİRVEDEKİLER ve DÜŞME HATTINDAKİLER

TRABZONSPOR : 45 Puan (Bir maçı eksik..Deprem sebebiyle ertelenen Malatyaspor maçı daha sonra oynanacak)
G.SARAY : 45
SİVASSPOR: 45
BAŞAKŞEHİR 45 ( Bugün deplasmanda, düşme hattına yakın Rizespor ile karşılaşacak. Beraberlik ve galibiyet halinde lider olacak)
ALANYASPOR: 39
FENERBAHÇE: 38
BEŞİKTAŞ : 37

Ankaragücü (20 puan), Kasımpaşa ve Kayserispor ise 16’şar puanla düşme hattında bulunuyor.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir