G.SARAY’IN ŞAMPİYONLUK HAYÂLİ RİZE’DE SÖNDÜ

Şampiyonluğa ortak olmak hesaplarıyla Rizespor deplasmanına giden Galatasaray, tutuk bir oyunla sahadan puansız ayrılırken, kaptan Muslera da ayak kaval kemiğindeki 2 kırık sebebiyle bu sezonu kapattı.

Haber/Yorum: Mehmet ATAK

Fernando Muslera – Abdurrahim Albayrak

ZİRVE VE DÜŞME HATTI MÜCADELESİ

Maçtan önce 25 puanla düşme hattında olan Rizespor için hayati önem taşıyan bu karşılaşmaya çok iyi hazırlanan Ünal Karaman’ın talebeleri, kombine akınlarla G.Saray kalesinde tehlikeler yaratırlarken, 10 yıldır sarı kırmızılı takımın şampiyonluklarında büyük pay sahibi olan kaptan Muslera çok talihsiz bir şekilde sakatlanıp hastaneye götürüldü. Bu nedenle de ilk yarıya 14 dakika eklendi. Kaleye geçen Okan, 42. dakikada doğan penaltıyı kurtarmasına rağmen, dönen topu iyi takip eden Milan Skoda golü kaydetti: 1-0.. Burada dikkatimizi çeken ise, penaltı atışını iyi takip eden 3 Rizespor oyuncunun, kaleci Okan’dan dönen topa hızlıca hamle yapması ve buna karşın G.Saray müdafaasının yerinde çakılı kalmasıydı.

HAMBURGLU TÜNAY TORUN SKORU İLAN ETTİ

G. Saraylı oyuncuların müzmin top dolaştırma ve geri pas hastalığı bu maçta da kendini gösterirken, tacı rakibin ayağına atma da işin başka bir boyutuydu. Belli ki Muslera’nın sakatlığı ile sahada uyur-gezer hâle gelmişlerdi. 75 günlük Korona arasında dinlenmeleri yetmemiş gibi, “Şu kalan 8 maç bitse de rahat bir tatil yapsak” havasındaydılar. Hamburg- Altona kökenli Tünay Torun’un 53. dakikada kaydettiği karambol golü kendilerini tatil rüyasından uyandırmaya yetti: 2-0..  8 maçtır galibiyete hasret kalan Rizespor, bu sonuçla düşme hattından biraz uzaklaşıp da rahat bir nefes alırken, şampiyonluk hesaplarıyla maça başlayan Fatih Terim’in Galatasaray’ı, Trabzonspor’la Başakşehir’in 6 puan gerisinde kaldı. Bugün Denizlispor’u konuk eden Sivasspor puanını 52’ye çıkarırken, G. Saray sıralamada 4.’lüğe düştü.

G.SARAY’IN  RİZE FATURASI: “KAYIP 3 PUAN ve 4 OYUNCU”

Korona dönemi sebebiyle her takımın 3 yerine 5 oyuncu değiştirme hakkı bu maçlarda uygulanmaya başladı. Galatasaray’da en etkili değişiklik, Belhanda ile Emre Akbaba’nın oyuna alınmasıyla yaşandı ve oyunda kısmen denge kurulur gibi oldu. Rizespor kalecisi Tarık, yerinde kurtarışlarla gole geçit vermedi.

Önce Muslera, daha sonra da Andone’nin ciddi sakatlıklarla hastanelik olmaları.. Sarı kart sınırındaki  Donk’un gördüğü Sarı ile gelecek haftaki maçta cezalı duruma düşmesi normal sayılabilir…  Ama, maçın son bölümlerinde oyuna dahil olan eski Rizesporlu Adem Büyük’ün gördüğü Sarı’ya karşı itiraz edip Kırmızı kartla 90. dakikada oyundan atılması, tam bir disiplinsizlik örneğiydi.

Böylece büyük ümitlerle gidilen Rize deplasmanında kaybedilen 3 puanla birlikte 2 sakat ve 2 cezalı ile dönen Galatasaray, ünlü futbol yorumcularına göre, şayet çok büyük sürprizler olmazsa şampiyonluğa vedâ etti . 

Foto: Skorer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir