G.SARAY’IN ŞİFRESİ KIRILDI

Avrupa, Avrupa duy sesimizi!.. Bir zamanlar bu şekilde tezahüratlar yapıyorduk. Şimdi boynu bükükler olduk arabesk takılıyoruz.
UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray da gruplara kalmak için gereken sonucu alamadı ve dün gece evine hayal kırıklığı ile  döndü.

Rangers- Galatasaray maçını  yorumlayan Hakan Ortatepe,  buruk bir ifade tarzıyla şunları yazdı:

GALATASARAY’DAN BU KADAR

Oyuna baktığımızda kalede Fatih hiç güvenilir bir görüntü sergilemedi ve sanki her an bir hata yapacak hissi veriyor. 
Tüm maç boyunca ne yazık ki bir tane organize atakla oluşturduğumuz bir gol pozisyonu bile yok. Attığımız kornerde anlayamadığımız bir şekilde pozisyon kendi kalemizde sonuçlandı. Geriden oyun kurmaya çalıştık ancak bir türlü topu ön bölgeye ulaştıramadık ve bu nedenle zaten önde varlığı ile yokluğu belli olmayan Falcao sırf bir şeyler yapıyormuş gibi görünmek için orta sahaya ve daha gerilere gelip top almaya çalıştı.
 
İlk 11’deki yanlış tercih Babel, Emre Kılınç ile birlikte bazı pozisyonları seyrederek Fatih Hoca’nın ona olan güvenini boşa çıkarmak icin elinden geleni yaptı. Feghouli, sadece bir pozisyonda kendini gösterdi, sonrasında tabiri caizse “arı bende bal yok.” Diğer yandan bugüne kadar Galatasaray’a sağladığı fayda tartışılır olan Belhanda’da onlara ayak uydurunca, sadece Taylan’ın çabası orta sahada yeterli olamadı. İkinci goldeki Omar- Lines hatalar zinciri ortaklığı ise olayın son halkası. Oynanan oyun ortada ve çok fazla irdelemeye gerek yok. Sonuç hüsran ve yenilgiyle eve dönüş.
 
Başarıyı arzuluyor, Avrupa’da sayılır ve üst düzey bir futbol ülkesi olmayı istiyoruz. Dileğimiz ve umudumuz hep bu yönde. Avrupa’da kalan iki temsilcimiz Şampiyonlar Ligi’ndeki Başakşehir ile UEFA Ligi’ndeki Sivasspor’un oynayacakları grup maçlarında atacakları her gole ve alacakları her puana sevineceğiz ama sonuç hüsran olursa hiç te şaşırmayalım. 

NE EKİYORSAK ONU BİÇİYORUZ

Aslında baktığımızda ne ekiyorsak onu biçiyoruz çünkü kabahat bizde. Bir çok oyuncuyu alırken, olduğundan fazla değer vererek abartılı bir şekilde büyütüyoruz ve maç bazında değerlendirerek te bir maçta iyi oynarsa göklere çıkartıp, diğer maçta kötü oynayınca yerin dibine sokuyoruz. Takımlarımızda gereğinden fazla değer verdiğimiz bu abartılı oyuncularla dolup taşıyor. Akabinde başarı gelmeyince de sorunu çözmek yerine sonuçlarını tartışmaya başlıyoruz. “Adamlar şöyle yapıyor, biz hâlâ yerimizde sayıyoruz”, “yok şöyle olsaydı böyle olurdu” diyerek olasılık ve ihtimaller üzerine gereğinden fazla konuşarak esas konudan uzaklaşıyoruz.

ÜLKE PUANLARI İNİŞE GEÇTİ
 
Ha bu arada unutmadan söyleyelim, bu elenmenin sonrasında Avrupa’daki ülke puanımız da düştü. Bir ülke bizi geçecek ve “Biz seneye şöyle yapacağız, böyle yapacağız” lafları, futbolculardan  yakınmalar ve ardı arkası gelmeyen eleştiriler… Yani kısaca “eyvah eyvah!” durumları. Oysa atı alan, bırakın Üsküdar’ı geçmeyi, ülkeyi bile terk etti.. Diğer bir deyişle, gelecek yıl UEFA kupalarında takımlarımızın yapacakları ön eleme maçlarının sayısı  biraz daha artacak.  Her sene aynı şeyleri yapıp aynı sonuçları almaktan bıkmıyor ve usanmıyoruz. Bizim 20 yıl önce aldığımız kupayı adamlar 7 kez final oynayıp 6 kez de aldılar. Biz hâlen 20 yıl önce aldığımız bu kupa ile övünüyor ve avunuyoruz. Ne diyelim, artık önümüzdeki kupalara bakacağız…

GAZETE YAZARLARINDAN SEÇMELER

Galatasaray’ın 20 yıl önce 3-2 ve 0-0’lık sonuçlarla elediği İskoç takımı Rangers karşısında tutunamayıp UEFA Ligi’ne veda etmesi, Türkiye’nin deneyimli yazarlarından da hayli eleştiri aldı. 

Rangers’in teknik direktörü Steven Gerrard‘ın maç sonundaki “Çok iyi bir takımı ve Fatih Terim gibi teknik direktörü yendiğimiz için çok mutluyum” şeklindeki sözü gazetelere yansırken, bakalım tanınmış spor yazarları özet olarak ne dediler :

SERDAR ALİ ÇELİKLER/ HABERTÜRK : Galatasaray’ın oyun şifresi kırıldı. Türk teknik adamları Fatih Terim de dahil günümüz Avrupa futbolunun çok gerisinde. UEFA’ya veda eden Galatasaray, geçen yıl da Şampiyonlar Ligi grubunda 4 puanla 3. olarak katıldığı UEFA Ligi’nin ilk turunda da elenmişti.

LEVENT TÜZEMEN / SABAH : (Dün akşamki hayati maçta) Terim’in duygusal onbiri 2-0 yenildi. Ömer-Diagne-Etobo’lu değişikliği ile  de 1-0 kazandı ama sonuçta 2-1’le elendi.

GÜRCAN BİLGİÇ / SABAH : “Avrupa’da başkadır” denilen  Galatasaray son 7 sezondur Avrupa’da bir varlık gösteremiyor.

UĞUR MELEKE/ HÜRRİYET : Feghouli- Falcao- Babel’in yaş toplamı 100, Rangers’in forvet üçlüsünün ise 68 (Ortalama 10’ar yaş fark var).. İstanbul’da doğan efsane Hagi’nin gencecik oğlu 3,5 milyon Euro’ya transfer edilmiş. Galatasaray ise yaşlı futbolculara bunun daha fazlasını ödüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir