Galatasaray: 1 – PSV: 2

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde 5-1 yenildiği ilk maçın rövanşında PSV’ye 2-1 mağlup oldu. 10 kişi kalan PSV, galibiyete 37’nci dakikada Madueke ve 59’uncu dakikada Van Ginkel’in golleriyle uzanırken, Devler Ligi’ne veda eden Galatasaray’ın golünü ise Diagne kaydetti. Sarı-kırmızılılar Avrupa kupalarında yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda devam edecek ve İskoç temsilcisi St. Johnstone ile karşılaşacak.

Kaynak : HABERTÜRK

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda PSV’ye 5-1 yenildiği maçın rövanşında 2-1 mağlup oldu ve Devler Ligi’ne veda etti. 37. dakikada Madueke’nin golüne engel olamayan sarı-kırmızılılar devreyi 1-0 geride tamamladı.

PSV 59. dakikada ceza sahasında topla buluşan ve tek vuruş yapan Van Ginkel’in golüyle farkı 2’ye çıkardı.

74. dakika oynanırken konuk ekipte Olivier Boscagli ikinci sarı kartını gördü ve PSV 10 kişi kaldı.

84. dakika oynanırken altıpasta açılan ortaya tek vuruş yapan Diagne farkı 1’e indirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı ve PSV’ye toplamda 7-2’lik skorla elenerek Devler Ligi’ne veda etti.

Sarı-kırmızılılar Avrupa kupalarında yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda devam edecek ve İskoç temsilcisi St. Johnstone ile karşılaşacak.

MAÇIN DAKİKALARI

26. dakikada sol tarafta topla buluşarak ceza sahasına giren Gakpo, önündeki iki Galatasaraylı oyuncudan sıyrılarak şutunu çekti, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

37. dakikada PSV Eindhoven öne geçti. Sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Muslera’nın yumruklayarak ceza sahası dışına gönderdiği meşin yuvarlağa Madueke uzaktan sert vurdu, Marcao’ya çarpan top ağlarla buluştu: 0-1.

PSV Eindhoven ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

58. dakikada ceza yayı üzerinde rakibini çalımlayan Van Ginkel pasını Zahavi’ye verdi. Zahavi’nin sağ çaprazdan sert şutunda, Muslera topu kornere çeldi.

59. dakikada Götze’nin sağdan ceza sahasına gönderdiği topu Van Ginkel altı pasın sağ çaprazında düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 0-2.https://a7b166a7361b460d658bcfdc6d9affe6.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

74. dakikada PSV Eindhoven 10 kişi kaldı. 63. dakikada sarı kart gören Boscagli, Diagne’ye yaptığı faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Kazanılan serbest vuruşta meşin yuvarlağın başına geçen Aytaç Kara’nın şutunda top az farkla auta gitti.

84. dakikada Galatasaray’ın golü geldi. Emre Taşdemir’in soldan ön direğe yaptığı ortada Diagne, şık bir röveşata vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-2.

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Massimiliano Irrati, Filippo Meli, Stefano Alassio (İtalya)

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Ömer Bayram (Dk. 76 Atalay Babacan), Sekidika, Aytaç Kara, Emre Kılınç (Dk. 67 Emre Taşdemir), Barış Alper Yılmaz (Dk. 46 Babel), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 67 Arda Turan), Mustafa Muhammed (Dk. 46 Diagne)

PSV Eindhoven: Drommel, Mwene, Silva, Boscagli, Max, Sangare, Götze (Dk. 90+1 Jordan), Van Ginkel (Dk. 69 Pröpper), Madueke (Dk. 69 Mauro Junior), Zahavi (Dk. 75 Viergever), Gakpo (Dk. 90+1 Bruma)

Goller: Dk. 37 Madueke, Dk. 59 Van Ginkel (PSV Eindhoven), Dk. 84 Diagne (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 74 Boscagli (PSV Eindhoven)

Sarı kart: Dk. 88 Aytaç Kara (Galatasaray)

Haber Türk yazarı Serdar Ali Çelikler de yazısında Fatih Terimi eleştirdi.

Sorun sadece Terim değil

Hollanda ligini şampiyon Ajax’tan tam 16 puan fark yiyip 2. sırada tamamlayan PSV, bizim ligimizi 1 gol farkla 2. sırada tamamlayan Galatasaray’ı her iki maçta da sahadan silerek eledi.

PSV, ilk maç kadrosunda 11’de başlayan kadrosundan 2. maçta sadece 1 oyuncu değiştirdi. Şimdi bakalım ne olmuş.

İlk maçta:

6 numara Sangare’nin önünde Van Ginkel ve Götze oynuyordu. Ön 3’lüde Vertessen – Zahavi ve Madueke vardı. Zahavi 3 gol attı. Ön 3’lünün arkasındaki Götze de 2 tane. Madueke de maçın adamlarındandı.

2. maçta ise Vertessen yerine Gakpo vardı. Gakpo maçın adamlarındandı. Bu kez Madueke ve Ginkel golü attı. Yani 6 numara defansif orta saha Sangare dışındaki tüm hücum oyuncuları iş yaptı. Gol ya da asist yaptı. Üstelik bu takımın en değerli 2 oyuncusu Malen ve Dumfries ayrıldı. Şimdi kafamda 3 tane deli soru var.

1- Ön alan oyuncularının tamamının iş yapması, sadece oyuncu kalitesi ile mi açıklanabilir yoksa sistem – düzen ve çizilmiş hücum planları ile mi?

2- Bu ön alan oyuncularının tümünü yani Van Ginkel – Götze – Zahavi – Madueke ve Gakpo’yu G.Saray’a versek ne olurdu? Bence turu yine PSV geçerdi.

3- Galatasaray’ın ne oynamaya çalıştığını, sisteme benzer bir şeyi olup olmadığını anlayan var mı?

☆☆

Bu sorulara makul, gerçekçi ve samimi yanıtlar vermezsek bir adım ilerleyemeyiz.

Kaos futbolu çağ dışıdır. Fatih Terim’in başkanlık – Futbol A.Ş başkanlığı ya da CEO’luk gibi görevlere gelmesi ve antrenörlüğü artık bırakması gerektiğini geçen sezondan beri söylüyorum. Ama sorun sadece Terim’de değil. Güneş’te de.. Bulut’ta da.. Kocaman’da da.. Türk antrenörler en az 10 yıl gerideler. Kusura bakmasınlar yakında iş bulamayacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir