Galatasaray derneğinde tek Başkan Adayı : Nihat Kırmızı 

27 Mart Pazar günü yapılacak Galatasaray Hamburg derneğinin Genel Kurul toplantısı öncesindeki görüşmelerde, Başkan Adayı olarak Nihat Kırmızı ismi etrafında birleşildi. Gazetem’e konuşan Nihat Kırmızı, güçlü bir Yönetim Kurulu teşkil edilerek çok önemli projeler geliştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Röportaj: Mehmet Atak

Kurucu Başkan Behçet Algan ve arkadaşları tarafından 2001 yılında temeli atılan Hamburg Galatasaray taraftar derneği bünyesinde dönem dönem aktif görevler üstlenmiş olan Nihat Kırmızı, bir süredir gündemde olan Başkanlık konusundaki istişareler sonucunda tek Başkan Adayı olarak belirlendi.

27 Mart Pazar günü Hospitalstr’deki Hamburg Türk Toplumu (TGH) salonunda yapılacak Genel Kurul öncesinde, yönetim kurulunda birlikte çalışmayı düşündüğü isimlerle görüşmelerini sürdüren Kırmızı, listenin hemen hemen şekillendiğini, ancak son sözü kongrede üyelerin söyleyeceğini ifade etti.

Nihat Kırmızı..Kastamonulu bir aileden, ama doğma büyüme İstanbul Floryalı.. 1981’de Almanya’ya geldi. uzun süredir Mobilya sektöründe çalışıyor ve şu an da Müdür pozisyonunda..21 yıldır Galatasaray Derneği üyesi olup, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevde bulundu.

İşte Nihat Kırmızı ile söyleşimiz:

* Sayın Nihat Kırmızı, Hamburg’da Galatasaray Derneği başkanlığı her üyenin gönlünde yatan bir Aslandır ve gurur vesilesidir. Galatasaray ailesi içersinde demokratik teamüller doğrultsunda tek Başkan Adayı üzerinde birleşmek de fevkalade önemlidir. Tebrik ediyoruz. Aday olarak belirlenmeniz konusunda neler söyleyeceksiniz?

NİHAT KURMIZI: İlk olarak,Gazetem.eu haber sitesinde bana bu imkanı verdiğiniz için teşekkürlerimi belirtiyorum. Derneğimizin bugünü ve geleceği açısından üyelerimizin beni tek başkan adayı olmam hususunda görüş birliğine varmış olamalarını çok önemsiyor ve herkese teşekkür ediyorum. Geliştireceğimiz konseptlerle, ekip olarak bu güvene layık olmaya var gücümüzle çalışıp, azami gayret göstereceğiz.

PROJELERİMİZLE BERABER, ÜYE SAYIMIZDA ARTACAK

* Yaklaşık 100 bin Türkiye kökenli insanın yaşadığı Hamburg’da, on binlerce Galatasaray taraftarı olduğu da bir gerçek, ama üye sayısına bakıldığında bu rakam kuruluşundan bu yana 150-200 civarında dönüp duruyor gibi.. Seçilmeniz halinde üye sayısını arttırma yönünde bir konsept geliştirmeyi hedefliyor musunuz?

N. KIRMIZI: Bu güzel bir soru, fakat üye miktarını arttırma projesinden önce, müstakil bir dernek lokaline kavuşmak için kolları sıvamak zorundayız. Ardından da birlikte maç seyredip, Yönetim Kurulu toplantıları, üyelerimizle kahvaltı, etkinlikler düzenlenmesi, toplu geziler, Avrupa Kupası ve Süper Lig derbi maçlarına gitmek gibi düzenlemeler yapmayı hedeflemekteyiz. Tabii ki görkemli bir Galatasaray Gecesi organizesi de var. Bunlar gerçekleştirildiği  taktirde üye sayımız da, özellikle genç ve kadın taraftarlarımızın katılımıyla otomatikman yükseliş gösterecektir.

DERNEK LOKALİ İLE BİRLİKTE KADINLAR ve GENÇLER ÖNCELİĞİMİZDİR 

* Sayın Kırmızı, diğer bazı STK derneklerinde de görüldüğü gibi, Hamburg Galatasaray Derneği de yıllardır belli isimlerin etrafında bir halka oluşturuyor. Oysa ki Başkonsolosluk görev bölgesi olan Hamburg ve Schleswig-Holstein

eyaletlerinde de pırıl pırıl taraftar gençlerimiz, kadınlarımız var. En azından karma bir ekip teşkil edilerek yola devam etmeyi düşünüyor musunuz?

N. KIRMIZI: Amacımız da zaten bu doğrultuda gençlerin önünü açarak, Atatürk‘ün emanet ettiği Türk gençlerinin yönetimde katılımcı olmalarını sağlamaktır. Tabii ki kadınlarımız da buna dahildir. Kadının olmadığı yerde düzeni tesis etmek çok zordur.

* Kongrenizde seçilecek isimleri gerçi üyelerin oyları belirleyecek ama, uyumlu bir yönetim düşüncesiyle listenizde yer almasını düşündüğünüz isimleri az çok belirlediniz mi acaba?

N. KIRMIZI: Evet, ekibmizin çoğu hemen hemen belli.. Kalan bir hafta içersinde de tamamı şekillenmiş olacak gibi. Bu konuda üyelerimizin sağduyulu anlayışına güveniyoruz. Genel Kurul esnasında açıklayacağımız Yönetim listemizin beğenileceğini umuyoruz.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA GÖRKEMLİ BİR KUTLAMA PROĞRAMI

* 27 Mart’ta işbaşına gelmeniz halinde,  Yönetim Kurulu olarak 2 yıllık dönemdeki hedeflerinize bağlı projelerinizde hangi konular var?

N. KIRMIZI: Hedeflerimiz arasında şu noktalari sayabiliriz:

– Dernek Lokali

– Galatasaraylılar ile diğer spor camiası arasında dostlukları geliştirmek

– Organizasyon Grubu teşkili 

– Gelir getirici konseptler 

– Önemli Süper Lig ve Avrupa Kupası maçları için izleme organizasyonu

– Almanya içi geziler

– Galatasaray Dernekleri ile işbirliği

– Ve.. 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır tarzda, çok büyük ama sürpriz bir kutlama organizasyonu.

* Nihat Bey,  İstanbul Florya’daki tesislerin Galatasaray için ne denli önem taşıdığı malum. Sizin de Floryalı olmanız sebebiyle bir hatıranız vardır muhakkak ?

N. KIRMIZI: Bir zamanlar Galatasaray Kulübü başkanlığını yapmış olan eski basketbolcu Prof. Dr. Ali Uras, bizim komşumuzdu. Ben daha küçük çocukken, evimizin üst katında oturması sebebiyle sık sık beni kucağına alır, severdi. Şu anda içinde Metin Oktay tesislerinin de yer aldığı  Florya arazisinin 30 küsur yıl önce Galatasaray’a kazandırılmasında  sayın Ali Uras’ın büyük payı vardır. Nur içinde yatsın!  

                                         *** 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir