Galatasaray, Gaziantep FK’yı Morutan ve Kerem’le geçti

Geçen hafta derbiden eli boş dönen Galatasaray lider Trabzonspor’un kazanıp Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin yenildiği haftada Gaziantep FK’yı Morutan ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle yendi: 2-0.

Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’ndaki mücadeleyi sarı-kırmızılı takım iki yarıda da bulduğu gollerle 2-0 kazanıp derbinin yarasını sardı ve şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden iki tanesinin kaybettiği haftada önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.

Fatih Terim genç bir kadro sürdüğü maçta hücum hattını Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Halil Dervişoğlu’ndan oluşturdu. İki takım da ilk yarıda pozisyonlar buldu ancak bu ataklar çok tehlikeli olmadı. İlk yarının son dakikasında ise skoru değiştiren Morutan oldu. Rumen oyuncunun şık plase vuruşu sonrasında Galatasaray soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

İkinci yarıda Antep beraberliği, Galatasaray farkı attıracak golü aradı. Sarı-kırmızılıları rahatlatan golü 73. dakikada ligde 7 haftadır gol atamayan Kerem Aktürkoğlu ile buldu: 2-0.

Bu sonucun ardından Galatasaray 20 puanla 6. sıraya yükseldi. Gaziantep FK ise 12 puanla 14. sırada haftayı tamamladı.Galatasaray’ın iç sahadaki galibiyet serisi 3 maça çıktı. Gaziantep FK 6. deplasmanından 5. kez yenik ayrıldı ve galibiyet hasretine son veremedi.

Galatasaray milli ara öncesi ligin 12. haftasında Karagümrük ile deplasmanda karşılaşacak. Gaziantep FK ise sahasında Kasımpaşa’yı ağırlayacak.

KAYNAK: Skor/Sözcü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir