Galatasaray Gençlerbirliği’ni dibe itti: 2-0

Galatasaray başkent deplasmanında aldığı 3 puanla matematiksel olarak şampiyonluk şansını devam ettirdi. Ancak bunun artık çok zor olduğunun herkes farkında.

YORUM:

Hakan Ortatepe

Düşmemek için mücadele eden ve kendi evinde oynamasına rağmen, kazanmak adına hiç bir çaba göstermeyen Gençlerbirliği karşısında, Galatasaray’ın özellikle maçın ilk yarısında oynadığı oyunun, şampiyonluk isteyen bir takımın oyunu olmadığını söyleyelim.

İlk yarıda hiç bir şey üretemeyen bir rakip karşısında atılan tek gol, o da devreye 1dk kala Halil’in kendi maharetiyle atılmış.

O alışılagelmiş defanstan oyunu kurmaya çalışan, orta sahaya kadar gelip tekrar geri oynayan ve keyif vermeyen, klasik Galatasaray. Sonrasında soyunma odasında klasik Fatih Hoca konuşması ve ikinci yarı sahada biraz daha kıpırdayan, organize olmaya çalışan bir Galatasaray.

Emre Akbaba attığı gol ve oynadığı oyunla sanki seneye yatırım yapmak isteyen bir görüntü çizdi. Öne çıkan iki isim var: Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu. Galatasaray için en büyük kazanç diyebiliriz. Her ikisi de iyi oyuncular ancak Halil böyle amatör ruhla devam ederse gelecekte önemli bir santrfor olacak. İlk 11’de sahaya çıkıp, aynı pozisyonda oynayan biri Dünya yıldızı Radamel Falcao, diğeri devre arasının yıldız transferi Moustafa Mohammed, gibi iki starı yedek kulübesinde bıraktırmak basit bir iş değil. Üstelikte 1 gol ve 1 asistle oynayıp, oyundan çıkarken de yerine aslında bir zamanlar televizyondan seyrettiğin ama şimdi kulübede bıraktığın, dünya yıldızı Falcao’nun girmesi, Halil’in belkide hayallerinin çok üzerinde bir olaydı, ama gerçek oldu.

Matematiksel olarak devam eden Şampiyonluk veya en azından Şampiyonlar Ligi’ne kalma şansının sürmesi adına kazanılmış önemli maçtı Galatasaray için. Kendi evinde kazanarak düşme hattından kurtulmak zorunda olan Gençlerbirliği ise, etkisiz bir oyun sonucu mağlup olarak yine diplerde kaldı.

Şimdi gözler haftaya oynanacak ve şampiyonluk düğümünü büyük ölçüde çözecek olan  Galatasaray’la Lider Beşiktaş arasındaki derbi maçına çevrilmiş durumda. Heyecan dorukta, izlemeye devam.

Galatasaray Gençlerbirliği’ni dibe itti: 2-0” için bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir